Politievakbond luidt opnieuw noodklok over gebrek aan middelen: "Zelfs geen harde schijven om computers uit te lezen"

Illustratiebeeld.
Photonews Illustratiebeeld.
Verscheidene diensten binnen de federale gerechtelijke politie kampen met een chronische onderbezetting en een acuut gebrek aan middelen. Daar waarschuwt politievakbond Sypol voor. "De Federal Computer Crime Unit heeft zelfs geen harde schijven om in beslag genomen computers uit te lezen", zegt Sypol-afgevaardigde Ruddy Callewaert.

Concreet gaat het om enkele centrale diensten binnen de federale gerechtelijke politie, zoals corruptiebestrijding, de dienst die zware en georganiseerde financiële criminaliteit bestrijdt, de Federal Computer Crime Unit en de labo's. "Bij de FCCU hebben ze geen harde schijven. Om een in beslag genomen computer uit te lezen, moet ze eerst een andere harde schijf leegmaken", klinkt het. 

Behalve een tekort aan middelen is er ook sprake van acute onderbezetting. "Het voorziene kader van 292 politiemensen is voor een derde onderbemand", stelt Callewaert. "Vooral de situatie en onderbezetting in de labo's is zorgwekkend".

Sypol klaagt de desinteresse aan van de voormalige baas van de federale politie, Caterine De Bolle, die Europol gaat leiden. De vakbond vraagt de regering dringend om meer mensen en middelen. 
48 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Harmsen

  Ik wil weten waar ons geld heen gaat, want we betalen ons krom maar geen enkele dienst werkt of heeft middelen. Geen enkel.

 • Georges Vande Velde

  Staken mensen ! De Belgische besmettelijke ziekte uitgevonden door de politieke vakbonden en aan alle overheden doorgegeven !! Geen genezing mogelijk want het vaccin is de overheid zelf en dat werkt niet!!

 • Gerard Braeckmans

  Zouden ze intussen al wc-papier hebben? Daar was in het verleden ook een dringend tekort aan.

 • Daniel Bamps

  zolang er genoeg personeel is om te gaan flitsen is er niks aan de hand.

 • rik lagrou

  gerecht is niet beter maar als men dan iets aanslaat "beslag" die politie of gerecht zou kunnen gebruiken verkopen liever aan 30€ in hun fin shop Die mensen moeten allen werken met materiaal die niet waardig is sinds W10 waarom geen soort Linux voor hen! velen mogen blij zijn niet voor de staat te werken!! armtierig!!