Politievakbond dreigt met acties

De politievakbond NSPV bereidt op korte termijn acties voor om het tekort aan middelen en personeel bij de verschillende politiediensten aan te klagen. Dat liet het vandaag weten.

Gehandicapte douane
"De politiediensten moeten worstelen om het hoofd boven water te houden", aldus nationaal voorzitter van het NSPV Philip Van Hamme. Dat wordt volgens hem onder meer bevestigd door het rapport van het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Zaken waarin wordt gesteld dat België dé draaischijf is geworden voor de drugstrafiek in de hele Europese Unie. "Dat is toch logisch als je ziet wat de problemen zijn. Zo kan de douane al een hele tijd geen enkele container controleren omdat hun systeem niet meer werkt", stelt Van Hamme.

Sowieso acties
Op 14 maart 2008 staan er nog onderhandelingen op het programma met de minister van Binnenlandse Zaken. "Afhankelijk van de uitkomst van die onderhandelingen zullen er acties worden gevoerd", zegt Van Hamme. "Er komen er sowieso, onder meer tijdens de Europese top midden maart, maar de omvang en de intensiteit van de acties kan nog wijzigen." Meer wil de nationaal voorzitter van het NSPV echter niet kwijt, uit vrees dat het politiepersoneel zal worden verhinderd om aan de acties deel te nemen. (sd)

UNKNOWN