Politierechter: “Mijn dikke teen doet pijn. U liegt dat het kraakt”

Mine Dalemans
De politierechter in Veurne kreeg het behoorlijk op zijn heupen bij de getuigenis van een koppel in een zaak van een verkeersongeval in Houthulst vorig jaar. 

Een man die toen een auto aanreed en wegvluchtte beweert dat hij op het ogenblik van het ongeval op bezoek was bij dat koppel, hoewel alles het tegendeel aanwijst. Toch blijft het koppel hun vriend beschermen. 

“Ik wil jullie er aan herinneren dat jullie onder eed staan en dus de waarheid moeten spreken. Weet je, iemand vroeg mij ooit hoe ik als rechter weet dat iemand voor me staat en liegt. Awel, dat is het geval als mijn grote teen pijn doet. En nu doet hij erg veel pijn. Jullie liegen dat het kraakt”, zei de politierechter. 

Op meineed staan effectieve celstraffen. De zaak van het ongeval werd uitgesteld. 
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Tony Vandermaelen

    Dat is pas gerechtigheid. Mijn teen doet pijn dus u bent schuldig. Die moest eerste minister worden. Een klucht zoals Belgie kan zo iemand goed gebruiken.

  • guido vermeyen

    Dat die rechter " de kozijntjes" of jicht had aan zijn "dikke" teen weten we nu ook...ik zou zeggen: koude compressen op die dikke teen. Geen wijn of wild eten....

  • wim CLAES

    zijn teen zal mogen krullen, als ze alle drie bij hun verhaal blijven...wat gaat hij dan doen?