Politierechter Kathleen Stinckens kandidaat-voorzitster Comité P

Politierechter Kathleen Stinckens
Photo News Politierechter Kathleen Stinckens
Leuvens politierechter Kathleen Stinckens wordt mogelijk de nieuwe voorzitter van het Comité P. Dat meldt de VRT. Stefaan Van Hecke, die zetelt in de bevoegde Kamercommissie, bevestigt dat haar naam circuleert als kandidaat maar noemt het bericht “voorbarig”.

De Bijzondere commissie belast met de parlementaire begeleiding van de Comités P en I vergaderde deze middag achter gesloten deuren over de benoeming van de voorzitter van het Comité P, dat toezicht houdt op de politiediensten. Voor die post zijn er drie kandidaten, onder wie Leuvens politierechter Kathleen Stinckens en huidig voorzitster Johanna Erard. Stinckens is woordvoerder van de vereniging van politierechters, en is bekend van het VIER-programma ‘De Rechtbank’.

De Kamercommissie heeft nu een voorstel overgemaakt aan de Conferentie van Voorzitters, die de zaak zal agenderen op de plenaire vergadering van woensdag. De Kamerleden moeten de benoeming daar nog bevestigen. Dat gebeurt in een anonieme stemming.

Bekijk ook:

‘97-jarige wint zaak voor politierechter’
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Geert Deseyne

  Kathleen Stinckens is een goede kandidaat, zij weet van aanpakken.

 • Fonz Ooms

  Als je maar genoeg op tv komt. Ze zal denkelijk wel bekwaam zijn , maar haar tv optredens helpen wel.

 • patrick morel

  Is dit nu ook een politieke benoeming.

 • DIRK VAN DESSEL

  Afschaffen dat Comité P, zodat er geen stokken meer in de wielen kunnen gestoken worden om te vookomen dat de de Politie van fictief, vermeend racisme zou kunnen beschuldig worden door bendes muitende en plunderende "jongeren" in Brussel of elders.

 • Anne Callebaut

  Dat is ook nog zo iets dat ze mogen afschaffen.