Politierechter Kathleen Stinckens kandidaat-voorzitster Comité P

Politierechter Kathleen Stinckens
Photo News Politierechter Kathleen Stinckens
Leuvens politierechter Kathleen Stinckens wordt mogelijk de nieuwe voorzitter van het Comité P. Dat meldt de VRT. Stefaan Van Hecke, die zetelt in de bevoegde Kamercommissie, bevestigt dat haar naam circuleert als kandidaat maar noemt het bericht “voorbarig”.

De Bijzondere commissie belast met de parlementaire begeleiding van de Comités P en I vergaderde deze middag achter gesloten deuren over de benoeming van de voorzitter van het Comité P, dat toezicht houdt op de politiediensten. Voor die post zijn er drie kandidaten, onder wie Leuvens politierechter Kathleen Stinckens en huidig voorzitster Johanna Erard. Stinckens is woordvoerder van de vereniging van politierechters, en is bekend van het VIER-programma ‘De Rechtbank’.

De Kamercommissie heeft nu een voorstel overgemaakt aan de Conferentie van Voorzitters, die de zaak zal agenderen op de plenaire vergadering van woensdag. De Kamerleden moeten de benoeming daar nog bevestigen. Dat gebeurt in een anonieme stemming.

Bekijk ook:

‘97-jarige wint zaak voor politierechter’

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.