Politierazzia in Antwerpse haven: tien verdachten aangehouden, nog eens vijf extra arrestaties bij nieuwe huiszoekingen

De politie viel rond 6 uur binnen op de containerkaai 1742.
PSA De politie viel rond 6 uur binnen op de containerkaai 1742.
Na de inval van de politie gisteren aan kaai 1742 in de Antwerpse haven en op 22 adressen in Antwerpen en omgeving, zijn tien van de vijftien opgepakte verdachten voor de onderzoeksrechter geleid en ook aangehouden. Vandaag gebeurden nog eens zeven extra huiszoekingen in het kader van het drugsdossier, vijf mensen zijn opgepakt. Dat meldt het Antwerpse parket. 

Het groot drugsonderzoek focust zich op twee families die met een aantal kompanen een bende zouden vormen die zich bezighoudt met het uithalen van partijen drugs uit de haven.

De politie hield gisterenochtend met heel wat manschappen een actie in het havengebied, waar verschillende vermoedelijke bendeleden werkzaam waren. Er werden ook huiszoekingen uitgevoerd, waarbij cocaïne, voertuigen, luxegoederen en een grote hoeveelheid cash geld in beslag werden genomen. Het onderzoek is in handen van de Antwerpse lokale recherche, maar heel wat andere (politie)diensten kwamen ondersteuning bieden. 

In Antwerpen en omgeving zijn vandaag nog zeven extra huiszoekingen gebeurd. Daarbij zijn vijf personen opgepakt, van wie er drie zullen worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Don Tessers

  Goede acties, na alle ellende gebeurt er eindelijk iets op grote schaal.

 • Willy Haesendoncks

  net voor de verkiezingen.

 • mohamed Chorti

  Politie steekt de helft in de zakken N-VA zit mee in de drugs handel , sinds Bart de wever de burgermeester is, is er ook idd meer geweld en meer drug, war on drugs is er geen spraken van, meer verkrachter op straat dat is er, ik keur geen drugs goed geen enkel, maar feiten zijn feiten drugscriminelen krijgen vier a vijf jaar en pedo en verkrachters mogen vrij uit lopen, zegt genoeg van N-VA

 • Gino Denil

  13 kg cocaïne in Antwerpen. 11 ton cannabis in Besançon. De ene politie is al wat efficiënter en brengt al wat meer op dan de andere.

 • isabel da silva

  De " war on drugs " waar volgens groen en spa niets gebeurd . Goed zo . Het wordt tijd dat onze politiediensten wat meer respect krijgen .