Politieman redt koppel dat in Schelde springt in Doornik

photo_news
Een politieman heeft gisterenavond een koppel gered dat in Doornik in de Schelde was gesprongen. Alle drie zijn gezond en wel op het droge gekomen. Het gebeuren speelde zich gisteren kort na 20.15 uur af aan de Quai des Poissonsceaux in Doornik, in de provincie Henegouwen. 

Om nog ongekende redenen sprongen een man en een vrouw rechtover het internaat in de Schelde. Een politieman die in de buurt was, sprong op zijn beurt in de rivier om hen te redden. De politieman slaagde erin het koppel naar de kaai te brengen.

De hulpdiensten waren inmiddels verwittigd. De brandweer kwam ter plaatse met een vrachtwagen met boot, een pompwagen, een ambulance en een commandovoertuig. De hulpverleners ontfermden zich over de politieman en het koppel en brachten hen voor een controle naar het ziekenhuis van Doornik. 
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Willy Slegers

  Als het een zelfmoordpoging was dan zal het niet helpen; doen dat toch opnieuw.

 • Janneke Alsberg

  Amai, dat is pas een echte super politieman! Proficiat. geef hem een dubbele medaille

 • RENE LENAERTS

  En hopelijk krijgt dat koppel nu ook de rekening gepresenteerd.

 • Daniel Bamps

  Als ze er vrijwillig ingesprongen zijn is dat geen redding.Ze gaan er mogelijk zelfs niet blij mee zijn omdat hun zelfmoordpoging niet gelukt is. De politieman verdient wel alle lof.