Politieman lekt info aan terreurverdachten: "Oproepen, patrouilles, invallen... Ze konden alles live volgen"

photo_news
Een Brusselse politieman zit in de cel omdat hij ­terreurverdachten info zou hebben doorgespeeld over een onderzoek tegen hen. Dat deed hij via de ­berichtendienst ­WhatsApp.

Het Brusselse gerecht en het ­Comité P, dat de politie controleert, hebben wekenlang onderzoek gevoerd naar Momo E.S.. Ze zijn ervan overtuigd dat hij verdachten geheime informatie doorspeelde over een lopend terreuronderzoek.

De man werkte als dispatcher bij de zone Brussel-Noord, en wist zo onder meer waar en wanneer invallen zouden plaatsvinden. Hoelang hij al contact had met de terreurverdachten is voor­lopig onduidelijk. Een Brusselse onderzoeks­rechter liet E.S. maandag op zijn werk arresteren wegens schending van het beroepsgeheim en corruptie. Een terreuraanklacht is er voorlopig niet.

Na verhoor werd hij ondergebracht in de ­gevangenis van Sint-Gillis. ­Binnenkort verschijnt hij voor de raadkamer, die over zijn ­verdere aanhouding moet ­beslissen. Voor hij bij de politie aan de slag ging, werkte E.S.  bij de Brusselse vervoersmaatschappij STIB.

Hoe kon de politieman ongemerkt geheime informatie doorspelen en hoe werd het lek opgemerkt? Lees het hele verhaal in onze Pluszone, exclusief voor abonnees. Proef nu vier weken gratis!
79 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Wesley Kenis

  En wij zouden vertrouwen moeten hebben in de politie. Het maag weeral niet gezegd worden zeker dat het om een "nieuwe Belgische" gaat en toch WEERAL met terreur zeker. Wanneer gaan jullie moslims eens hard optreden tegen dit krapuul ipv steeds te mekkeren over "rechten" als wij actie ondernemen is het altijd hetzelfde liedje" racisme maarja wie gaat het anders doen want jullie zij er te laf voor

 • PETER BILLIOUW

  Lijkt op 24

 • Bjos Mia

  Deze jongen wordt nu geschorst met behoud van loon en een vrijgeleide om onze gastvrije staat vierkant uit te lachen.

 • eric debanne

  Gewoon buitenzwieren eh ! Komt ervan zulke mensen te nemen niet te vertrouwen ! Zo zie je maar wat je daar aan hebt !

 • Sarah Vandeurzen

  José, momo heeft idd buitenlandse roots. Ik mag toch hopen dat echte Belgen hun kind geen mohamed noemen.