Politieman die informatie lekte in zaak humanitaire visa vrijgelaten onder voorwaarden

Illustratiefoto.
Belga Illustratiefoto.
De politieman die informatie uit het onderzoek naar gesjoemel met humanitaire visa zou gelekt hebben, is door de Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) vrijgelaten onder voorwaarden. Dat werd vernomen bij het hof van beroep.

De politieman uit Diest, die werkt voor de centrale diensten van de federale politie, werd bijna drie weken geleden aangehouden voor schending van zijn beroepsgeheim. 

Volgens het parket gaat het om een apart gerechtelijk onderzoek, nadat in het onderzoek naar gesjoemel met humanitaire visa aanwijzingen waren opgedoken dat belangrijke informatie uit het dossier was gelekt. Dat zou gebeurd zijn kort voor het moment dat de speurders klaarstonden voor een tussenkomst.

Vrij

De raadkamer besliste enkele dagen na de aanhouding van de man dat hij zijn voorhechtenis thuis mocht uitzitten met een enkelband, maar het parket ging daartegen in beroep.

De kamer van inbeschuldigingstelling ging vandaag nog een stapje verder en besliste om de politieman vrij te laten onder voorwaarden. Zijn advocaat wenste geen commentaar te geven.

Kucam

In het onderzoek naar gesjoemel met humanitaire visa zitten momenteel nog twee verdachten in voorhechtenis: de vermeende spilfiguur, N-VA-gemeenteraadslid Melikan Kucam, en zijn zoon. Vader Kucam zou zich via tussenpersonen fors laten betalen hebben om mensen via humanitaire visa naar ons land te brengen, maar ontkent dat met klem. Ook zijn zoon ontkent iedere betrokkenheid. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.