Politieman Brussel Zuid opgepakt met granaat in koffer

belga
Een politieman van de zone Brussel Zuid is afgelopen woensdag opgepakt omdat er een granaat in de koffer van zijn wagen werd aangetroffen. Dat meldt de krant La Dernière Heure en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. De man werd opgepakt in Schaarbeek, kort nadat in die omgeving een schietpartij had plaatsgevonden, maar volgens het parket is er op dit moment geen enkele aanwijzing dat beide feiten met elkaar in verband staan.

De schietpartij vond plaats in de Kesselsstraat in Schaarbeek maar het Brusselse parket toont zich voorlopig bijzonder karig met commentaar over de feiten. "Ik kan enkel meedelen dat een onderzoek loopt naar de omstandigheden en daders van de schietpartij", zegt parketwoordvoerder Denis Goeman.

De lokale politie Brussel Noord (Schaarbeek/Evere/Sint-Joost-ten-Node) pakte in de omgeving wel een politieman van de zone Brussel Zuid op die zich in hun ogen verdacht gedroeg en in wiens wagen een granaat bleek te liggen. "Er is een opsporingsonderzoek geopend voor verboden wapenbezit", zegt de parketwoordvoerder daarover. "De betrokken politieman werd na verhoor vrijgelaten. Van enig verband met de schietpartij is voorlopig geen sprake."

De agent werd intussen voor tien dagen geschorst.
3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • J. Van Nazareth

    Hij zag een lekkere rijpe granaat in een boom hangen en hij dacht ; ik eet die straks op. De wapenwetgeving is een klucht. Dikke miserie om een krom vuurwapen uit de 1ste WO thuis te hebben. Maar een moderne granaat ...

  • Of Wa

    En die wordt vrij gelaten? Als gewone burger blijf je tijdje in cel...

  • peggy peeters

    Als het een "gewone" burger was kreeg hij minstens 2 jaar cel. Het is een granaat!!! Geen koffiekoek!!