Politiek journalist Jan De Meulemeester naar vlaamsparlement.tv

Jan De Meulemeester
VTM NIEUWS Jan De Meulemeester
Politiek journalist Jan De Meulemeester wordt presentator bij vlaamsparlement.tv, de televisiezender van het Vlaams Parlement, waar hij twee programma’s gaat presenteren. De Meulemeester vertrok in juli bij VTM NIEUWS. 

Op 11 juli bracht Jan De Meulemeester voor VTM NIEUWS nog verslag uit van een tumultueuze 11 juli-viering in het Brusselse stadhuis en van het ontslag van Kris Van Dijck als parlementsvoorzitter. Een dag later, op 12 juli, was De Meulemeester zelf onderwerp van verrassend nieuws. De Wetstraatjournalist vertrok na zes jaar bij VTM NIEUWS. Voordien werkte hij ook voor de VRT (2005-2013). 

Nu gaat hij aan de slag bij vlaamsparlement.tv, de zender van het Vlaams Parlement. De Meulemeester zal er twee programma's presenteren. Zo zal hij elke woensdag na de plenaire vergadering ‘Studio Vlaams Parlement’ presenteren. De Meulemeester zal er in gesprek gaan met volksvertegenwoordigers over de politieke actualiteit in het Vlaams Parlement. Daarnaast modereert hij elke vrijdag het debatprogramma ‘Het Debat’, waarin parlementsleden van alle partijen in de studio de degens kruisen over de Vlaamse politieke hete hangijzers.

De Meulemeester kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging. "'Afscheid is de deur naar de toekomst'. Met die woorden sloot ik het hoofdstuk bij mijn vorige werkgever af", zegt hij. "De toekomst is vandaag en voelt heel natuurlijk aan. Op vlaamsparlement.tv krijg ik de ruimte om dieper in te gaan op de besluitvorming in het Vlaams Parlement. Ik zal in deze programma's mijn journalistieke ziel kwijt kunnen en de vragen stellen die ertoe doen en meteen ook het verschil maken. Duidelijkheid en eenvoud primeren, zonder te vervallen in politiek jargon, steekspelletjes en journalistiek haantjesgedrag."

Ludwig Verduyn, hoofdredacteur van vlaamsparlement.tv is "verheugd" met de komst van De Meulemeester. "Jan is met zijn jarenlange journalistieke ervaring in de Wetstraat een waardevolle aanvulling op het presentatieteam. Ik ben ervan overtuigd dat hij de activiteiten in het Vlaams Parlement op een heldere en eenvoudige manier kan duiden. Jan is onmiskenbaar een talent."

Ook Kris Hoflack, directeur communicatie van het Vlaams Parlement en voormalig hoofdredacteur van de VTM-nieuwsdienst, is opgetogen over de komst van De Meulemeester. "Zijn politieke kennis, zijn aanpak en zijn frisse stijl zijn een absolute meerwaarde voor vlaamsparlement.tv.”
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jan van reeth

  sinds Jan weg is, is de nieuwsdienst van vtm in sneltempo afgegleden naar een links huppeldepupclubje. ik schakel dus meer en meer terug naar vrt.

 • Peeters Freddy

  En wat is nu de bedoeling van dit bericht ?, van werk veranderen is toch niet om in de krant te zetten.

 • patrick morel

  Ik denk niet dat kijkcijfers belangrijk zijn. Voor vurige debatten moet je niet kijken, eerder slaapverwekkend, geef mij maar het Brits parlement, dat is andere televisie.

 • Roger Verbrugge

  Vroeger Actua TV. Vaak interessante programma's gezien. Nu een heel saai gedoe dat ofwel gaat veranderen of moet opgedoekt worden. Eigenlijk is dat alweer een van die uitgaven waarvan je zich kan afvragen of dit wel tot de taken van de Vlaamse regering behoort. Er is echt geen overzicht meer mogelijk aan wat er aan subsidies uitgedeeld wordt. Neen, wij leven niet boven onze stand. De politiek leeft boven zijn stand. Met veel geblaat maar weinig wol. Intellectueel oneerlijke mensen onze politici

 • Hedwig Jacobs

  Tot op heden heeft De Meulemeester het politieke nieuws zo neutraal mogelijk in de huiskamers gebracht en liet hij nooit zijn politieke voorkeur van zijn gezicht afglijden wat we dan weer wel zien bij de meeste VRT nieuwsankers, bij de eerste Villa Politica mocht De Wael als eerste terug de hele uitzending eens komen zeggen hoe goed de liberalen wel zijn, het duurde exact 35 min, gevolgd door nog een paar liberale alweters, wordt die zendtijd echt door partijen bij de VRT aangekocht?