Politiecommissaris vlucht weg van alcoholcontrole

Archieffoto.
photo_news Archieffoto.
Er is een tuchtprocedure gestart tegen een commissaris van de politiezone Dendermonde. Commissaris L.D.B reed met zijn wagen weg van een bobcontrole, maar werd herkend door de politie, waarna agenten hem achtervolgden tot bij zijn thuis.

De man stoof ervandoor toen agenten hem wilden laten blazen in de nacht van zaterdag op zondag. De agenten troffen de commissaris uiteindelijk twee uur nadien thuis aan en toen blies hij nog steeds positief. Het parket ­bevestigt de positieve ademtest. De commissaris is zijn rijbewijs vijftien dagen kwijt.

Korpschef Patrick Feys bevestigt dat er een incident is geweest. "We moeten nu eerst grondig onderzoeken wat er zich daar heeft afgespeeld. Ik ben nog niet helemaal op de hoogte van de feiten, maar ik kan wel bevestigen dat er een incident is geweest met onze commissaris," aldus Patrick Feys.

In afwachting van dit verdere onderzoek is er een tuchtprocedure opgestart tegen L.D.B. Ook het parket zal de man strafrechtelijk vervolgen. "Meer info kan ik er momenteel niet over geven, we moeten alles eerst goed bekijken," besluit de korpschef.

"Ik begrijp de publieke verontwaardiging"
Ook de Dendermondse burgemeester Piet Buyse bevestigt dat er "een incident" geweest is tijdens een alcoholcontrole in het kader van de bobcampagne. "Hierbij was een lid van ons politiekorps betrokken. De feiten werden overgemaakt aan het parket en worden daar verder behandeld."

"Ik begrijp de publieke verontwaardiging. Daarom zal ik als tuchtoverheid opdracht geven om een onderzoek te starten. Op basis hiervan zal ik in alle objectiviteit en sereniteit mijn beslissingen nemen. Meer informatie kan ik niet verstrekken. Ik wil immers geen procedurefouten maken door nu al te communiceren", zegt Buyse.
50 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Nancy De Mol

  Die krijgt geen straf, weggemoffeld onder het tapijt van de lieve politiek. Thuis mag je toch drinken zal hij zeggen.

 • Dimi Bauwens

  Hoe kan die man "weg stuiven" bij een politiecontrole? Waren alle agenten met de fiets of zo? Of konden ze hem niet bijhouden? Handig dat ze hem pas 2u later thuis aantreffen, of toch rechtsmatig gezien. Chapeau voor de dienstdoende agenten, maar dit zaakje stinkt. U moet namelijk zelf eens "wegstuiven" bij controle.

 • Marc Geerts

  Komt niets van in huis. Binnen enkele dagen hoor je daar niets meer van. Die krijgt nog een ster bij.

 • Lance Lemmens

  Aan de mensen die zeggen, tzijn allemaal dezelfde... Wie heeft die man herkend? Wie heeft de achtervolging ingezet? Wie is hem thuis gaan opzoeken? Wie heeft hem aldaar laten blazen? Wie heeft ne collega en hogere in rang opgepakt en er ne pv voor opgesteld? Juist ja, ook diezelfde politie...

 • aaron lammens

  Als ge niet van den drank kunt blijven word dan cafébaas maar alé geschorst met behoud van loon +bonus 12bakken bier