Politiebonden blazen overleg met Jambon op: “Dat hij nu maar met een oplossing komt”

In Brussel zijn vandaag al meer dan 1.000 agenten ziek
Baert Marc In Brussel zijn vandaag al meer dan 1.000 agenten ziek
De politievakbonden willen niet meer praten met minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA). Tijdens het onderhandelingscomité zijn de vier vakorganisaties weggelopen. “We praten nergens meer over tot er een oplossing is voor de hervormingen van het politiestatuut”, klinkt het. 

Politieagenten melden zich nu al voor de derde dag op rij ziek uit protest tegen de veranderingen niet Jambon wil doorvoeren. Zo wil hij het premiestelsel vereenvoudigen en de regeling rond pensioen en ziektedagen herzien. Daarnaast klagen agenten de werkdruk en het gebrek aan respect voor het politieambt aan. “We waarschuwen al maanden dat de mensen het beu zijn. De ziekmeldingen zijn een direct gevolg van het beleid”, aldus vakbond NSPV.

De politievakbonden NSPV, VSOA, ACV en ACOD en wachten nu op ‘een geste‘ van Jambon. “We hebben gisteren gevraagd om een onderhoud met de minister zelf, maar hij wilde niet komen”, zegt Joery Dehaes van ACV Politie. “We leggen de bal nu in zijn kamp. De minister moet nu met een oplossing komen en tonen dat hij onze waarschuwingen begrepen heeft. Tot hij dat doet praten wij nergens meer over. We gaan niet discussiëren over de kleur van de nieuwe kogelvrije vesten zolang de belangrijkste dossiers niet worden besproken.”

Het NSPV meldt dat er vanmorgen al meer dan 1.000 Brusselse agenten ziekgemeld zijn.
95 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gerd Van nieuwenhove

  Die agenten kunnen echt werken hoor ! Zelfs zeer goed ... Bij mijn buur een hele week living geschilderd ! Zwart werk ?

 • Peeters Freddy

  De oplossing is er maar de vakbonden zijn er niet tevreden mee.

 • Leo Marien

  Ziektedagen opsparen wil men afschaffen om misbruiken te vermijden!! Vakbonden zeggen, neen... maar met deze actie wordt net bewezen dat het systeem NIET ok is. Blijkbaar kan je zelfs ziektedagen opnemen om het werk neer te leggen. Dit is naar mijn inziens de domste actie ooit. Naast het ziektegeld dat uitgekeerd wordt betaald de bevolking ook nog eens voor een consultatie aan een (nep)dokter!

 • Peter Verberckmoes

  eigenlijk kan je dit opvatten als muiterij tegen Jambon, wat ik toejuig....

 • Leopold Vanhoof

  De fout ligt alleen en alleen bij de overheid. Ze hebben er in het verleden 'n boeltje van gemaakt.