Politieagenten krijgen ‘revolutionaire’ app op hun telefoon

Archieffoto.
Photonews Archieffoto.
Politieagenten kunnen straks alle mogelijke info opzoeken, communiceren en taken uitvoeren met één app op hun smartphone. In Antwerpen is dat nu al het geval. De andere politiediensten volgen vanaf eind maart. Dat schrijft De Tijd vandaag.

De app is volgens de krant revolutionair voor het politiewerk. Agenten kunnen er alle mogelijke databanken mee raadplegen, zoals het strafregister, het rijksregister en de databank met nummerplaten. Politiemensen moesten die gegevens vroeger op verschillende plaatsen zoeken. Nu kan dat met enkele toetsdrukken.

Proces-verbaal

Agenten kunnen met de app ook een proces-verbaal opstellen. Ze vinden er een overzicht van alle incidenten en de ploegen die de incidenten afhandelen. De app bevat ook een kaart met alle mogelijke info, gaande van de ploegen op het terrein, camera's, hulpdiensten tot nuttige gegevens van de stad, bijvoorbeeld over verkeerssituaties. 

Ook de dagelijkse briefing, die vroeger 's ochtends in een powerpoint stond, is nu gewoon in de app te vinden. Die bevat ook alle contactgegevens van collega's met wie via de app op een beveiligde manier kan worden gecommuniceerd.

De federale politie heeft de app samen met de lokale politie van Antwerpen aangepast voor nationaal en dus ook meertalig gebruik.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Don Tessers

  Prachtig hier, eerst je app lezen wat te doen, daarna zie je slachtoffers liggen, nog eens op de app turen, en de daders hebben alle tijd om de benen te nemen, maar daar is met of zonder app al geen verschil in te merken.

 • Wim Aerts

  Zeer juist Kerel, in het buitenland kunnen agenten dit al lang. Collega's van Nederlandse politie hebben zelf hun smartphone er bij gekregen. Hier zal elke agent zelf moeten instaan voor zijn smartphone.

 • piet devlieger

  Wel een goede zaak voor de politie. Hopelijk wordt dat snel overal toegepast. En voor de flikken die geen smartphone willen, stef peetrus, geef hen er een voor het werk - als ze niet werken hoeven ze hem niet te gebruiken. Wat is daar nu zo moeilijk aan ?

 • Guy muis

  ah vandaar die combis met agenten langs de kant die hun gsm lezen.

 • stef peetrus

  Maar voor de rest werken ze nog met 'word 95'. En wat met de agenten die geen smartfoon willen ?