Politieagent zwaargewond na achtervolging in Dalhem

Een politieagent van de zone Basse-Meuse is vanochtend neergeschoten en zwaargewond geraakt in het Luikse Dalhem. Dat meldt La Dernière Heure op zijn website. De agent zou in levensgevaar zijn. Het parket van Luik is op de hoogte gebracht.

Carjacking
Twee gemaskerde mannen, van wie de ene met een aanvalsgeweer en de andere met een pistool gewapend was, drongen in Feneur (een dorp in de provincie Luik) de woning binnen van een paar dat kleding verkoopt in Nederland. De zoon des huizes en de werkvrouw waren thuis en werden vastgebonden, terwijl de boeven de woning doorzochten. Ze stalen een quad, geld en nog andere spullen voordat ze er in een auto vandoor gingen.

Voorruit
Deze auto werd enkele minuten later in Dalhem opgemerkt door een politiepatrouille die net op de hoogte gebracht was van de homejacking. Bij de achtervolging schoot een van de inzittenden van de auto twee keer met het geweer op de politie. De eerste kogel vernielde de voorruit van de politiewagen, de tweede trof de agent die niet aan het stuur zat. De kogel doorboorde zijn wang en hals. Hij is buiten levensgevaar. De twee daders zijn spoorloos. (belga/ypu/ep)