Politieactie Sint-Pieters-Woluwe maakt deel uit van terrorismeonderzoek

VTM Nieuws
De politieactie die gisternamiddag en -avond plaatsvond in de wijk Stokkel, in de Brusselse gemeente Sint-Pieters-Woluwe, maakte deel uit van een onderzoek in een terrorismedossier. Dat heeft een woordvoerder van het federaal parket meegedeeld.

De politie voerde niet enkel aan het voertuig, maar ook op verschillende andere adressen operaties uit. Omdat het onderzoek nog altijd aan de gang is, geeft het federaal parket voorlopig geen verdere informatie.

Zaterdagmiddag rond 13.30 uur werd een grote politiemacht ingezet voor een verdacht voertuig dat in de wijk werd aangetroffen. Ook de ontmijningsdienst kwam ter plaatse. Omdat de veiligheidszone rond het verdachte voertuig meer dan zeven uur van kracht bleef, was er hinder voor het verkeer in de omliggende straten.

Wel kon worden meegedeeld dat het voertuig geen bomauto betrof. Er werd nooit gevreesd voor een explosie. De ontmijningsdienst was enkel conform de procedures van een terrorismeonderzoek ter plaatse, zo klinkt het.

De resultaten van de politieacties zullen vandaag grondig bekeken worden. Maar het is nog niet duidelijk of het federaal parket daarna meer uitleg zal kunnen geven. 
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc De Vos

  Nogmaals nieuwe wetten voor terrorisme waardoor je NOOIT meer vrijkomen. Dan weten ze op voorhand waar ze aan begonnen zijn en kennen ze de gevolgen. Deze mensen horen niet thuis in een samenleving. Dit soort mensen zouden honderden mensen de dood injagen maar dan een proces willen om vrij te komen. De wet herbekijken en snel aub !!!!

 • danny meulders

  en de burgers moeten dat allemaal blijven verdragen dat de samenleving hier naartoe is afgegleden , met dank aan ? het geweldige beleid de afgelopen 30 jaar

 • etienne vijverman

  we gaan er moeten leven mee leven en vooral bijdragen via belastingen en nieuwe belastingen de rust is voorbij

 • Regis Desmet

  Iets wat hier jaren werd weggelachen

 • José Gonzales

  Goed zo politie! Nu het gerecht nog zwaardere straffen opleggen! Wat zeker nu het geval niet is!