Politieactie in Vorst afgelopen: zoekactie levert niks op

BELGA
De grootscheepse politieactie aan het Sint-Denijsplein in Vorst is afgelopen. De veiligheidszone is opgeheven. Deze middag sloot de politie het plein af nadat er een gewapende man zou gesignaleerd zijn. Een grootschalige zoekactie in twee woningen leverde uiteindelijk niets verdachts op, aldus het Brusselse parket.

"Omstreeks 08.00 uur deze morgen heeft een man van Poolse afkomst een verwarrende verklaring afgelegd bij een sociaal werker over bedreigingen waarvan hij het slachtoffer zou zijn geweest, op een adres in de buurt van het Sint-Denijsplein", zegt parketwoordvoerster Ine Van Wymersch. "De lokale politie van Brussel-Zuid (Vorst, Anderlecht, Sint-Gillis) is meteen een onderzoek gestart." In de loop van de voormiddag meende de politie dan uit de verwarrende verklaringen van de man te begrijpen dat er op een welbepaald adres in Vorst, ook in de buurt van het Sint-Denijsplein, mogelijk een moord was gepleegd.

"Uit de verklaringen van anderen in het eerste onderzoek heeft de politie kunnen opmaken dat er zich mogelijk gewapende mannen in een woning bevonden", aldus nog de parketwoordvoerster. "De politie heeft geen enkel risico genomen en uit voorzorg een ruime veiligheidszone ingesteld. Ook werd bijstand gevraagd van de federale politie." De speciale eenheden van de federale politie doorzochten daarop de gebouwen waar de mogelijke moord zou plaatsgevonden hebben of waar de mogelijk gewapende personen zich konden bevinden. "Die zoektocht nam uiteraard enige tijd in beslag maar uiteindelijk kon de politie niets verdachts aantreffen en werd de veiligheidszone opgeheven", aldus het parket.

Geen terrorisme

De politieactie hield geen enkel verband met terrorisme. Dat meldt burgemeester Ghyssels. Er zou sprake zijn geweest van een ruzie tussen verschillende mensen, aldus de burgemeester. 

De straat werd afgesloten.
Twitter Nicolas Goyer De straat werd afgesloten.
Politieagenten waren op zoek naar de gewapende mannen en liepen ook op de stellingen rond de huizen.
Mark Baert Politieagenten waren op zoek naar de gewapende mannen en liepen ook op de stellingen rond de huizen.
Mark Baert
BELGA
BELGA
BELGA26 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • freddy milants

  verwarde mannen ?? politie of bewoners??of was het een test?? in elk geval men zal weer goed gelachen hebben in die buurt.

 • Francinne Declerque

  Flop na flop na flop, groot spektakel maar na een eeuwigheid ter plekke is de vogel gaan vliegen, op alle gebied haalt dit klein pisland enig resultaat. Bravo weeral sukkels.

 • Dany Herman

  Denk je dat ze zo dwaas zijn, als ze jaren uitkering kunnen krijgen zonder dwang werk te zoeken En ze zijn meer aan elkaar gehecht dan Vlamingen die voor het minste hun buren verklikken als ze ergens een werkje doen

 • Erik Henderickx

  Getipt?

 • Freddy van Puymbrouck

  In vele delen van Brussel is er sprake van getto's en daar zal de politie nooit veel kunnen gaan uitrichten. Men moet zich wel afvragen hoe het zover is kunnen komen en wie daar het meest voor verantwoordelijk is en zijn stemgedrag daarnaar aanpassen bij de volgende verkiezingen.