Politieachtervolging eindigt in zware crash in Brussel: één zwaargewonde

Een man raakte gekneld in het aangereden voertuig en moest door de brandweer bevrijd worden. Hij werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.
Medialaan Een man raakte gekneld in het aangereden voertuig en moest door de brandweer bevrijd worden. Hij werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.
In de Van Arteveldestraat in het centrum van Brussel is gisteravond een man zwaargewond geraakt bij een verkeersongeval. De man zat in een Smart die aangereden werd door een VW Golf, die door de politie achtervolgd werd. De drie inzittenden van de Golf gingen er na de aanrijding vandoor en konden nog niet opgepakt worden. Dat meldt het Brusselse parket.

Het ongeval gebeurde rond 22.50 uur. Een politiepatrouille had de VW Golf opgemerkt, omdat de bestuurder er een gevaarlijke rijstijl op nahield. De agenten probeerden de wagen te doen stoppen, maar die ging ervandoor. In de achtervolging die daarop volgde, reed de Golf onder meer door een rood verkeerslicht.

In de Van Arteveldestraat kwam het tot een zware botsing tussen de Golf en een Smart. De drie inzittenden van de Golf namen daarop te voet de vlucht en konden nog niet opgespoord worden.

In de Smart zaten drie mannen van 21, 20 en 24 jaar oud. Eén van hen moest door de brandweer uit het wrak bevrijd worden en werd met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Hij verkeerde evenwel niet in levensgevaar. Een tweede inzittende liep lichtere verwondingen op en kon gisteravond na verzorging het ziekenhuis al verlaten.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Robert DE REU

  Was dat nu echt nodig zo een snelle achtervolging dan nog in het Centrum, misschien had de bestuurder van de Golf een pintje of 4 gedronken ze zouden en moesten hen hebben het resultaat is er naar, 3 onschuldige slachtoffers.

 • roland peeters

  Als ze sneller lopen dan de politie mag men toch eens beginnen na te denken.

 • Philippe Huys

  Brussel is het New York van de jaren 80 aan het worden. Ginder hebben ze het opgekuist. In Brussel zitten ze nog in de neerwaartse spiraal. En niemand die er iets aan doet.

 • Jef Denijs

  Dagelijkse kost, Brussel is inderdaad een hell hole !

 • Jo Witters

  Ik snap dat niet, de politie is er vlak bij en toch kunnen die bandieten ontsnappen. Mogen ze die misschien niet oppakken of is de fysieke conditie van die politiemannen zo slecht?