Politie zoekt vier voortvluchtige Sharia4Belgium-leden

kos
De federale politie heeft op vraag van het FAST (Fugitive & Asset Search Team) en het federaal parket vier opsporingsberichten verspreid voor vier leden van Sharia4Belgium die in februari veroordeeld werden door de Antwerpse correctionele rechtbank. Dat meldt VTM en wordt bevestigd door het federaal parket. De opsporingsberichten staan wel volledig los van de terreurdreiging en de recente arrestatie van twee leden van de motorclub Kamikaze Riders die verdacht worden van terrorisme.

De vier mannen die gezocht worden zijn Azeddine Kbir Bounekoub (Abu Abdullah), Saïd M'nari, Soufiane Mezroui en Hicham Chaib. De vier stonden terecht op het proces tegen Sharia4Belgium-leden voor de Antwerpse correctionele rechtbank en werden daar veroordeeld tot celstraffen 5 tot 15 jaar. De rechtbank beval toen ook hun onmiddellijke aanhouding, maar Kbir Bounekoub, Chaib en Mezroui waren toen al naar Syrië vertrokken. Ook M'nari liet verstek gaan en is nog steeds spoorloos.

Volgens het federaal parket is er dus geen verband met de arrestatie van Mohamed Karay en Saïd Souati, twee leden van de motorclub Kamikaze Riders die van plan zouden geweest zijn een aanslag te plegen in Brussel tijdens de eindejaarsfeesten. De club heeft wel rechtstreekse linken met het opgedoekte Sharia4Belgium, via de broers-Elouassaki, de intussen beruchte familie van Vilvoordse Syriëstrijders. Abdelouafi Elouassaki, de oudste van de vier broers, was lid van de Kamikaze Riders en kwam eind mei 2013 om het leven bij een verkeersongeval.

Azeddine Kbir Bounekoub
De 23-jarige voorvuchtige Azeddine Kbir Bounekoub (alias Abu Abdullah) was een actief lid van de terroristische groep Sharia4Belgium. Bounekoub vertrok naar Syrië waar hij zich aansloot bij de terroristische groep Majlis Shura Al-Mujahidin. Later ging hij over naar de terroristische groep Jahbat Al-Nursa.

In Syrië bekleedt hij een leidinggevende functie binnen deze terroristische groep.Uit verschillende audio-visuele bestanden die gepost werden op internet blijkt dat hij aanzette om terroristische misdrijven te plegen en dreigde met terroristische aanslagen.

kos

Saïd M'Nari
De voortvluchtige Saïd M'Nari (37) was één van de leidende figuren binnen de terroristische groep Sharia4Belgium. 

Hij was de coördinator bij deze groepering, hij controleerde de aanwezigheden van de leden en werd betrokken bij de financiële activiteiten van de organisatie.

Na de arrestatie van de oprichter van Sharia4Belgium, Fouad Belkacem, nam hij de leidinggevende taken op zich.

kos

Soufiane Mezroui
Soufiane Mezroui (23) - alias Abu Basir, was een actief lid van de terroristische groep Sharia4Belgium. Als lid van deze organisatie was hij de vaste ontvanger van de groeps-sms'en. Hij vertrok naar Syrië, waar hij zich aansloot bij Jabhat Al-Nursa.

Binnen deze terroristische groep voert Mezroui een sektarische gewelddadige strijd tegen Sjiieten en alle ongelovigen.

kos

Hicham Chaib
Hicham Chaib (34) was één van de leidende figuren binnen de terroristische groep Sharia4Belgium. Oorspronkelijk was hij de lijfwacht en rechterhand van de oprichter van Sharia4Belgium, Fouad Belkacem.

Chaib vertrok naar Syrië en sloot zich aan bij de terroristische groep Majlis Shura Al-Mujahidin. Hij roept moslims op om naar Syrië te komen en bloed te offeren. Uit een audio-visueel bestand dat gepost werd op internet blijkt dat hij zich heeft aangesloten bij IS. Hij zette aan om terroristische misdrijven te plegen en dreigde met terroristische aanslagen.

kos

Hebt u meer informatie over dit feit, gelieve dan contact op te nemen met de politie via het gratis nummer 0800 30 300.

U kan ook reageren via email: opsporingen@police.belgium.eu.