Politie zoekt overvallers juwelier Sint-Gillis

federale politie
De politie is op zoek naar twee mannen die op dinsdag 18 oktober 2016 rond 13.20 uur een juwelier aan de Waterloosteenweg in Sint-Gillis overvielen.

In de video die de politie heeft verspreid, is te zien hoe een van de twee mannen naar binnen gaat en inlichtingen vraagt aan de juwelier over de ringen. De andere verdachte komt pas een tijdje later binnen en doet zich ook voor als klant. Gedurende 20 minuten lijkt er geen vuiltje aan de lucht. Maar dan springt de eerste verdachte plots over de toonbank en valt hij de juwelier aan. De juwelier probeert nog te vluchten naar zijn atelier, maar wordt gevolgd door de eerste overvaller.

Op de beelden is te zien dat het slachtoffer zich zo goed als kan probeert te verdedigen, maar de overvallers zijn vastberaden. De tweede overvaller steelt in de tussentijd de sieraden die uitgestald staan in de vitrine.

Vervolgens zien we in de video dat de rollen omgedraaid worden. Nu probeert de tweede overvaller de juwelier in bedwang te houden terwijl zijn kompaan de etalages plundert. Tijdens de worsteling verliest de tweede dader zijn pet en is zijn kalende hoofd zichtbaar. Uiteindelijk vluchten de daders in verschillende richtingen.

De eerste dader (foto links) is vermoedelijk tussen 25 en 35 jaar oud. Hij is ongeveer 1m75 lang en heeft donker haar. Hij heeft een fijne snor en ringbaard. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een donker blauw geruit hemd, een donkere broek en beige baskets van het merk Nike.

De tweede dader (foto rechts) is vermoedelijk ook tussen 25 en 35 jaar oud. Hij is ongeveer 1m70 lang en heeft een stoppelbaard. Hij is opvallend kalend op de kruin van zijn hoofd. Op het ogenblik van de overval droeg hij een donkere jeansbroek, een rode trainingsvest van voetbalclub Barcelona en een rood-blauwe pet van dezelfde club.