Politie zoekt jong duo dat gelinkt wordt aan drie overvallen

rv
De federale politie en het parket van Antwerpen zijn op zoek naar twee jonge, gewapende overvallers die gelinkt worden aan drie feiten uit juni 2017.  Een van de twee sprak met een Nederlands accent. 

In juni 2017 werden er in de regio van Antwerpen Noord drie gewapende overvallen gepleegd door vermoedelijk dezelfde daders. De eerste overval pleegden ze op 3 juni 2017 op de Kruidvat-winkel in de Frank Craeybeckxlaan in Deurne. Omstreeks 16.30 uur stapte een man met grijze trui met kap en een zwarte sjaal voor zijn gezicht de winkel binnen. Hij stapte recht op de kassa’s af en richtte een pistool op de kassierster. De vrouw moest al het geld in een zwarte sporttas steken. De dader sprak Nederlands.

De dader werd voor de overval gefilmd door de bewakingscamera’s op straat. Op deze beelden is ook zijn kompaan te zien die buiten stond te wachten. Ze vluchtten weg met een scooter in de richting van de Confortalei. De scooter werd nadien achtergelaten en bleek gestolen te zijn. 

Op 14 juni 2017 sloegen ze toe bij de apotheek Van Puyvelde in de Helmstraat in Borgerhout. Omstreeks 18.30 uur stapten de twee de apotheek binnen en trokken hun kap over het hoofd. Ze haalden beiden een pistool uit hun trainingsbroek.

De dader met de donkergrijze trui richtte zijn wapen op de apotheker. Hij moest al het geld uit de kassa geven. De tweede dader met de lichtgrijze jogging bedreigde de twee aanwezige klanten en de apothekersassistente. De overvallers vluchtten weg in de richting van de Generaal Eisenhowerlei.

De man met de lichtgrijze jogging is ongeveer 1m85 lang en sprak met een Nederlands accent. De tweede dader is kleiner en droeg een donkergrijze trui met kap en een zwarte trainingsbroek van het merk Nike met twee strepen op de zijkant. Hij heeft een opvallende neus.

Zeer agressief

Bij de derde overval op 30 juni 2017 op een Mini-Market op het Krugerplein in Borgerhout gaan ze nog agressiever te werk. Hier kwam één dader binnen met een mes en eiste het geld uit de kassa. Hij zwaaide met het mes en sloeg op de kassa die niet openging. De man was zeer agressief. Zijn kompaan hield de wacht in de deuropening en had een pistool in de hand. Ze vluchtten weg in de richting van de Cronjéstraat.

Hebt u meer informatie over dit feit, gelieve dan contact op te nemen met de politie via het gratis nummer 0800 30 300 of via opsporingen@police.belgium.eu

rv2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • armand mudah

    kunnen niet eens hun pistool deftig vasthouden , niemand die een beetje kan schieten houd zijn pistool plat vast zoals in de films je raakt nog geen olifant als je dat doet

  • jos briers

    Juni vorig jaar, waarom niet eerder dit opsporingsbericht?