Politie zoekt getuigen van extreem geval zinloos geweld: "Wonder dat ik nog leef"

Google Street View
Een extreem geval van zinloos geweld heeft bijna het leven gekost aan een 24-jarige man. Drie kerels sloegen hem in de nacht van maandag op dinsdag in elkaar, waarna de jongeman opgeschept werd door een auto. "De ambulanciers die me kwamen helpen, vonden het een wonder dat ik nog leef", zo vertelde het slachtoffer aan Het Nieuwsblad. De politie heeft nu een opsporingsbericht verspreid.

Het ongeval gebeurde dinsdag 1 november om 5 uur 's morgens aan de Sint-Lievenslaan, ter hoogte van de oversteekplaats in de richting van de Sint-Lieventunnel.

"Twee slachtoffers staken over op de Sint- Lievenslaan komende van Ter Platen op de oversteekplaats. Op het moment dat zij de rijbaan overstaken, werden zij rakelings gepasseerd door een donkere BMW. De BMW parkeerde zich aan de overzijde van de rijbaan en drie personen stapten uit het voertuig in richting van slachtoffers om hen te lijf te gaan. Tijdens de schermutseling zou het slachtoffer op het baanvak terechtgekomen zijn, waar hij opgeschept werd door de tweede wagen. Het is niet duidelijk wat de aanleiding voor de agressie was en of de inzittenden van de twee wagens elkaar kenden. De Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen en de lokale politie geven voorlopig geen verdere informatie.

De beide voertuigen reden daarna weg. Het eerste voertuig is een donkere BMW, model E 60 reeks 5, bouwjaar tussen 2003 en 2010. De nummerplaat begint mogelijk met BIH. Drie mannen van vreemde afkomst zaten in de BMW, zegt de politie. Het tweede voertuig is een klein model en grijs.

De jongeman werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Hij mocht intussen het ziekenhuis verlaten, maar hij liep breuken in de schouder en in het gezicht op.

De politie vraagt de inzittenden van beide voertuigen om zich kenbaar te maken. Wie meer informatie heeft over het ongeval, kan contact opnemen met de speurders via het nummer 0800/30.300 en via opsporingen@police.belgium.eu