Politie zoekt fietser die bejaarde vrouw (84) aanreed in Knokke-Heist: slachtoffer nog steeds in levensgevaar

De Zeedijk ter hoogte van het Van Bunnenplein in Knokke-Heist.
RV De Zeedijk ter hoogte van het Van Bunnenplein in Knokke-Heist.
Een 84-jarige vrouw uit Brasschaat is zondagmiddag in Knokke-Heist levensgevaarlijk gewond geraakt bij een aanrijding door een fietser. Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge is op zoek naar de fietser, die na het ongeval gewoon doorreed.

Het ongeval gebeurde om 11.40 uur  ter hoogte van het Van Bunnenplein. De toeriste wilde samen met haar dochter en schoonzoon oversteken richting Zeedijk, toen ze in botsing kwam met een fietser. Het slachtoffer kwam met haar hoofd tegen de stoeprand terecht en werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis. De bejaarde vrouw verkeert nog steeds in levensgevaar.

Ook de fietser kwam ten val, maar hij vervolgde bijna onmiddellijk zijn weg. De politie probeert nu om zijn identiteit te achterhalen. Het gaat om een blanke, kalende man met gebruinde huidskleur van ongeveer 60 à 70 jaar oud. Hij spreekt Nederlands.

Iedereen die meer informatie heeft over de fietser of over de omstandigheden van het ongeval met vluchtmisdrijf kan contact opnemen met de speurders op het gratis nummer 0800/30300 of via e-mail. Ook aan de fietser zelf wordt gevraagd om zich te melden.  
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Erwin Vandriessche

  Ook als fietser pleeg je in zo'n geval vluchtmisdrijf, gewoon schandalig en onmenselijk! Gewoon alle camerabeelden opvragen en annalyseren tot publicatie. Dat zal de enige manier zijn om een kans te krijgen tot identificatie aanrijder. 'k Vraag mij af in welk soort wereld we zijn terechtgekomen? Hoplijk komt alles goed met die dame.

 • Lia Schuijt

  Vluchtmisdrijf dus

 • Staf Vandoorne van pierre de garde

  Die fietser is evengoed een doodrijder

 • Emi De graeve

  Sommige fietsers rijden gewoon uw schoenen uit op het voetpad. Hoog tijd om een fietscode op te leggen en te doen naleven en mensen op hun verantwoordelijkheid te wijzen.

 • marc werbrouck

  Heel ongepast . In welke wereld leven wij?