Politie zet 'Rainbow Cops' in tegen homofoob gedrag

PHOTO_NEWS
LGBT(Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender)-medewerkers van de geïntegreerde politie kunnen vanaf nu een beroep doen op Rainbow Cops Belgium als ze geconfronteerd worden met homo- of transfoob gedrag op de werkvloer. De nieuwe vzw gaat behalve rond sensibilisering ook werken rond opleiding, expertise en ondersteuning.

Rainbow Cops Belgium gaat de belangen van het LGTB-politiepersoneel behartigen, maar ook ten dienste staan van andere politiemensen in de omgang met de burger, bij situaties die aan het LGTB-thema gerelateerd zijn. Zowel mensen van de lokale als federale politie kunnen er een beroep op doen.

"Hoe reageer je als je collega je plots vertelt dat zij met haar vriendin gaat trouwen of hoe vertel je aan je collega's dat je een homoseksuele relatie hebt? En hoe onthaal je iemand die het slachtoffer is geworden van homofoob geweld? Met deze vragen kun je voortaan bij ons terecht", zegt voorzitter Dirk Maes van Rainbow Cops Belgium. Voor concrete klachten rond homo- of transfoob gedrag op de werkvloer kan Rainbow Cops Belgium doorverwijzen naar een vertrouwenspersoon of het stressteam van de federale politie. Er wordt ook ondersteuning geboden aan onder meer beleidsmakers bij FOD Binnenlandse Zaken en Justitie.

De onafhankelijke vereniging is opgericht naar het voorbeeld van andere verenigingen in de ons omringende landen. (belga/tma)

PHOTO_NEWS