Politie zal geen hypnose meer gebruiken en stapt over op andere methodes

Archiefbeeld ter illustratie.
Thinkstock Archiefbeeld ter illustratie.
In België zal de politie geen beroep meer doen op hypnose voor het verhoor van getuigen. Dat bericht La Dernière Heure. De dienst gedragswetenschappen van de federale politie heeft beslist over te stappen op een andere methode. 

Volgens de krant zal de dienst voortaan gebruik maken van de methode van cognitieve gesprekken, die als betrouwbaarder wordt beschouwd. Daarbij wordt door het vragen van schijnbaar nutteloze details mentaal de context van een incident hersteld. 

Hypnose was enkel toegelaten voor het verhoor van getuigen en slachtoffers die daarmee instemden, nooit bij verdachten.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Yvan Lissens

  Hypnose? En heksen gaan hier dan ook nog op de brandstapel, veronderstel ik? James Randi maakt brandhout van zulke charlatans, zoek het maar eens op op YouTube

 • Eduard Dierckx

  De foto van het bendelid van de Bende van Nijvel gemaakt onder hypnose spreekt boekdelen en is een treffend beeld van de (gekende) gangster uit Nederland, maar nu mag dit niet meer gebruikt worden, raar?

 • Frans Dedokker

  Ze gaan nu dreigen met flitsboetes

 • RENE LENAERTS

  En binnenkort ook geen godsoordeel, geen pijnbank of geen wichelarij meer? Ze zullen zich nog moeten omscholen bij de flikken.

 • Linde Segaert

  Waarom niet experimenteren met spiertesten ipv hypnose. Het celgeheugen van het lichaam valt heel moeilijk te manipuleren en is direct verbonden met het onderbewuste...