Politie wil verkeer 1,5 uur platleggen in ochtendspits

De liberale vakbond VSOA van de politie plant op vrijdag 12 december een grootschalige actie tussen 7 en 8.30 uur, in de ochtendspits dus. De 'stiptheidscontroles' waartoe VSOA oproept, kunnen volgens de bond ongemakken en files veroorzaken. VSOA protesteert met deze actie tegen het uitblijven van een oplossing voor de pensioenregeling bij de politie.

De vakbond vraagt aan alle collega's - die dag met dienst belast - om op alle verbindingswegen, stiptheidscontroles uit te voeren. Met verbindingswegen worden zowel de luchthavens, spoor, zeehavens, lokale verkeersassen en autosnelwegen bedoeld. "Mogelijk kunnen deze stiptheidscontroles ongemakken en files veroorzaken, maar we zullen enkel onze job doen in het kader van de veiligheid van de weggebruikers", aldus de liberale politiebond in een persmededeling.

Het ongenoegen van de politievakbond heeft te maken met het dossier van de politiepensioenen. "Het is duidelijk dat de overheid het signaal van de personeelsleden, die hun ongenoegen met 14.000 hebben laten blijken in de straten van Brussel, niet heeft begrepen", aldus VSOA. "Het is ook duidelijk dat de overheid de vraag om een specifiek pensioenstatuut voor de politie, omwille van het specifiek en gevaarlijk beroep, totaal negeert."

VSOA voegt er nog aan toe dat binnenkort opnieuw een boeteloze periode zal worden aangekondigd.