Politie waarschuwt voor listige dieven die zich voordoen als deur-aan-deur-verkopers

De verkopers doen zich voor als medewerkers van Engie of Securitas.
Getty Images De verkopers doen zich voor als medewerkers van Engie of Securitas.
De Antwerpse politie waarschuwt voor deur-aan-deurverkopers die zich voordoen als medewerkers van Engie of Securitas. Ze proberen bij mensen thuis binnen te raken, zogezegd “om de ketel na te kijken” of “om een alarminstallatie te verkopen”.

De politie kreeg op korte tijd meerdere meldingen. Engie benadrukt echter dat het niet op deze manier te werk gaat. Securitas biedt zijn diensten zelfs helemaal niet via deur-aan-deurverkoop aan. De politie vermoedt dat het listige dieven zijn en maant aan tot voorzichtigheid.

“Wees op je hoede als men je aan de deur zaken probeert te verkopen”, klink het. “Meestal gaat het om vlotte praters die mensen makkelijk kunnen overtuigen. Vraag hen altijd om zich te identificeren. Let ook goed op met informatie die je hen geeft. Bijvoorbeeld over het al dan niet aanwezig zijn van een alarminstallatie, zwakke punten in je woning of wanneer je niet thuis bent.”

“En voel je nooit verplicht om iemand binnen te laten of iets te kopen, hoe opdringerig verkopers ook mogen zijn.” Wie ongerust is of iets verdacht ziet, kan de politie bellen op het nummer 101.
16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marc DE Croock

  Kan men dit delen, mag men dit delen op facebook ?

 • Daniel Corstjens

  Zelfs de politie gelooft dat het verkopers zijn!

 • jan latour

  ze zijn niet listig maar de mensen zijn dom

 • Dirk Baekelandt

  Vorige week ook iemand aan de deur geweest om ketel te kuisen. Plaats, Wevelgem. Belde aan elke deur. Zeer assertief en werd boos toen ik hem wegstuurde! Verdacht...

 • José Gonzales

  Politie kun je ze dan oppakken ook?