Politie waarschuwt voor inbraken langs de bovenverdieping

Inbrekers zoeken een raam op de bovenverdieping
VTM nieuws Inbrekers zoeken een raam op de bovenverdieping
Tijdens de zomerperiode laten mensen vaak een raam openstaan, om koelere lucht binnen te krijgen. Maar dat is ook ideaal voor inbrekers. Zelfs een raam op een bovenverdieping houdt dieven niet tegen om een woning binnen te dringen. De politie wil nu mensen waarschuwen en vragen om hun ramen goed te sluiten.

Op beelden van een inbraak in Bierbeek, in mei, is duidelijk te zien hoe dieven het aanpakken. Via tuinmeubelen of een regenpijp klimmen ze naar de bovenverdieping. Daar zoeken ze een raam dat openstaat of dat makkelijk te openen is. Zo geraken ze dan een woning binnen.

Het is cruciaal om ramen goed te sluiten, ook een raam op kiepstand is niet veilig. Inbrekers kunnen dan langs de buitenzijde tegen het raam duwen en zo de woning betreden.

Vorig jaar daalde het aantal woninginbraken in Vlaanderen voor het 3e jaar op rij tot 21 476. De politie hoopt dat cijfer door de extra preventie nog verder te doen dalen.
15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bert De Bruin

  Inbrekers kunnen een dertigtal klussen doen voordat ze hen oppakken echter worden ze door rechters de eerste 10 keer weer vrijgelaten wat maakt dat 1 inbreker goed is voor 300 inbraken. Dus ze kunnen beter justitie waarschuwen.

 • Hedwig Jacobs

  Het is niet omdat de vensters open staan dat er ingebroken wordt, het is omdat de grenzen wijd openstaan dat er ingebroken wordt, onze politiek is kampioen in het verleggen van de schuld naar de brave werkende bevolking, als de politie 's nachts een Albanees voertuig ziet passeren met 7 ongure kerels in, dan gaan ze over tot het controleren van een fietser zonder achterlicht, in opdracht van onze politici.

 • MYRTHE PASS

  Maar mensen moeten nog de kans krijgen hun eigen woning te verluchten!

 • Rudy Verbruggen

  Inbrekers zwaar straffen zou beter zijn

 • sylvie verdonck

  Is al jaren dat er zo ingebroken w. Dus van waar plots de waarschuwing??? Vele hebben een alarm, maar niet altijd ook op het eerste, tweede verdiep. Niks nieuws onder de zon.