Politie waarschuwt voor betoging in Brussel: hier kunt u vandaag hinder ondervinden

De vakbonden trokken eerder al eens de straten op tegen de pensioenplannen van de huidige regering. Morgen verzamelen ze opnieuw (archiefbeeld).
Tim Dirven De vakbonden trokken eerder al eens de straten op tegen de pensioenplannen van de huidige regering. Morgen verzamelen ze opnieuw (archiefbeeld).
De politie van de zone Brussel Hoofdstad Elsene verwacht vandaag verkeershinder in Brussel. De drie grote vakbonden voeren dan actie tegen de pensioenplannen van de regering-Michel. 

Op de weg

De vakbonden verzamelen vandaag om 10 uur in de buurt van het Centraal Station. Het vertrek van de betoging is voorzien omstreeks 10.30 uur. 

Het parcours verloopt onder meer via de Keizerinlaan, de Berlaimont en Pachecolaan, de kleine Brusselse ring (Schaarbeekse poort - Madou), de Congresstraat en -plein, de Lignestraat en zo terug naar het Centraal Station en de Kunstberg.

In tegenstelling tot de betoging van afgelopen vrijdag blijven de tunnels van de kleine Brusselse ring wellicht open voor het verkeer. 

Openbaar vervoer

De MIVB meldt wel aanzienlijke problemen op de bus- en tramlijnen in de omgeving van het Centraal Station, de Koningsstraat en het Madouplein. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Ook De Lijn verwacht hinder. Vooral Antwerpen, Gent en Vlaams-Brabant zullen vermoedelijk het meeste hinder ondervinden. Om de reiziger voldoende te informeren, verwijzen ze hem vanaf 7 uur 's morgens door naar de website van De Lijn. 

De NMBS verwacht voorlopig geen problemen. Als die er al zijn, zullen ze eerder miniem zijn volgens de woordvoerder. 

Stadscentrum van Brussel

De politie wil er alles aan doen om het verkeer in de diepte te kanaliseren, maar verwacht in het stadscentrum toch problemen. Voorts raadt de politie aan om het stadscentrum met de wagen te vermijden. "De metro en de treinen rijden normaal", aldus de politie.

Archiefbeeld.
Tim Dirven Archiefbeeld.28 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • davy rhodos

  Groot gelijk, ik staak mee.

 • Peter Simons

  Jean-Pierre Robbens, hoeveel van uw generatie zijn gaan werken tot hun 65 ? Ik ken er heel veel in mijn buurt die reeds half de 50 thuis zijn. Zogezegd omdat het niet meer hoeft of omdat ze op de ziekenkas staan. Dus doe niet zo gewichtig alsof uw generatie het allemaal meegemaakt heeft ! Groot gelijk dat ze de boel platgooien.

 • leon pieters

  @ Danny Peeters het is in heel het land.

 • Joris Verberckt

  Indien er geen vakbond moest bestaan liet de donkerblauwe n-va ons gegarandeerd werken tot ons 80ste.

 • Jose Van Hauwaert

  Steyn Dekeyser. Ook ik vindt deze staking er ver over hoor. Maar uw commentaar over de ambtenaren die geen toegevoegde waarde zouden hebben aan het land..? Weet u dat, moesten alle ambtenaren het werk voor 4 weken neerlegen, u terug aan de poort van het steentijdperk staat? Denk daar maar eens over na.