Politie voorkomt massale vechtpartij tussen twee groepen in Borgerhout

anp
De lokale politie van Antwerpen heeft gisterenmiddag kunnen voorkomen dat twee groepen met elkaar op de vuist gingen in Borgerhout.

"Patrouilles merkten op dat er zich rond 17 uur een hoge concentratie van twee groepen aan het verzamelen was in de regio rond Stuivenberg", zegt politiewoordvoerder Sven Lommaert. "Het ging om een groep van personen met Noord-Afrikaanse origine en een groep van Oost-Europese origine die met elkaar wilden afrekenen. Eén jonge kerel leek iets in de hand te hebben dat op een bijl leek. Er zou eerder in de week een incident zijn geweest waarvoor de Oost-Europeanen wraak wilden nemen. Maar van dat voorval heeft de politie geen weet."

De jongeren stoven bij het zien van de politie uiteen. Een jongen van 13 die gekend was bij de politie bleek een musketon met verborgen vouwmes op zak te hebben. In de omgeving van de Terlostraat werden een 16-jarige en een 14-jarige opgepakt. De jongemannen die op de camerabeelden met de bijl in de weer waren, werden ook opgepakt. Een van hen was eveneens al gekend. De bijl, die achter een container verstopt was, werd in beslag genomen. De vijf jongeren werden bestuurlijk aangehouden voor openbare ordeverstoring.

"Baseballknuppel en katana in beslag genomen"
De politie kwam massaal ter plaatse, in totaal konden 31 jonge kerels van Oost-Europese origine ingesloten worden. Vijftien onder hen hadden geen identiteitsdocumenten op zak en werden voor verder onderzoek overgebracht naar het politiekantoor.

"Verscheidene wapens werden tijdens de politie-interventies in beslag genomen, waaronder een baseballknuppel en een katana. Ook later, in de loop van de avond, werden nog her en der verborgen voorwerpen gevonden die naar alle waarschijnlijkheid klaarlagen om tijdens de strijd te worden ingezet", aldus Lommaert. Hij benadrukt dat de politiemensen zelf niet aangevallen of lastig gevallen werden tijdens de actie.
46 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ludo marissen

  Heb horen zeggen dat het de nieuwe jong groene kiezers tegen de jonge rode kiezers was en de aanleiding was of ze zouden samengaan of niet.

 • Lodewijk vleminckx

  Laat die doen het is altijd een win win situatie voor ons.

 • Eida Lam

  Als ze het leven toch zo veel waarde toedragen dan hadden broer en zus of neef en nicht zich misschien op tijd moeten bedenken vooraleer ze het een goed idee vonden om nageslacht te maken. Maar neen. Dat zal ook alweer onze blanke schuld zijn zeker? Want nu is het een probleem van iedereen maar waag het niet het zo te verwoorden!

 • JAN krommentak

  Waarom laat de politie niet begaan zij zijn toch steeds de kop van jut want voor hetzelfde geld keren deze twee knokploegen zich tegen hen en dan zijn zij weer de slechte !

 • Heidi Werbrouck

  13, 14 en 17 jaar... en al gekend bij het gerecht. Maar voor de rest is het aangenaam toeven in Borgerhout