Politie voert onderzoek naar gemaskerde Antwerpfans met 'Dood aan FCB'-spandoek

BELGAONTHESPOT
Volgens de Antwerpse politie is de voetbalwedstrijd tussen Antwerp en Club Brugge erg rustig verlopen. Er waren weinig aanhoudingen. Wel wordt gekeken naar een spandoek met de opvallende leuze 'Dood aan FCB'.

De Antwerpse politie had heel wat extra manschappen op de been gebracht voor de risicomatch, zeker na de rellen na de wedstrijd in de heenronde in Sint-Andries Brugge eind oktober, met ook 120 aanhoudingen.

"Alles is rustig gebleven. Daar zijn we zeer blij om", zegt woordvoerder van de Antwerpse lokale politie Wouter Bruyns. "Er waren drie bestuurlijke aanhoudingen, voor lastig gedrag. Dat aantal is zeer laag voor deze risicomatch. Er was ruim ontplooid. We hebben alles steeds goed kunnen monitoren."

Opmerkelijk voor de match was dat gemaskerde personen tijdens een mars naar het Bosuilstadion een spandoek droegen met met daarop 'Dood aan FCB'.

Identificeren

"Op dat moment zelf hebben we niet ingegrepen vanwege het veiligheidsrisico. Dat zou de toon verkeerd zetten voor de rest van de dag. We hebben vaststellingen gedaan en de kans bestaat dat we ook de gemaskerde personen kunnen identificeren. We zullen zien welk gevolg eraan wordt gegeven", aldus Bruyns nog.
45 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • danny buyse

  Niet alleen uitschot maar ook nog laf door hun onherkenbaar te maken! @ Jo Vanhorenbeeck, Das is een advocatenverzekering, dier of iets wat je boven een hemd draagt!

 • rik cappelle

  Enkel een Antwerp supporter kan een leuze op een spandoek van zulke superieure hoogstand bedenken. Met een IQ van 35 komt ge daar al aan toe en enkel dat hoog niveau wordt daar gehaald. En dat ze er fier op zijn is dan ook ten gevolge volledig normaal.

 • Jo Vanhorenbeeck

  Das geen discriminatie brugge doet dit ook

 • marc ledure

  henk casaert ??? De pluzantsten in huis. En als ze zien lopen waarom onmiddellijk niet oppakken. Ze zijn er bang van.

 • henk casaert

  Afschaffen die voetbal of als niemand nog gaat kijken is het gedaan met die miljoenenhandel