Politie voert actie aan kerncentrale Tihange: "Militairen moeten blijven tot alles in orde is"

(Archieffoto)
photo_news (Archieffoto)
Het Nationaal syndicaat van het politie- en veiligheidspersoneel (NSPV) voert vanochtend een symbolische actie aan de kerncentrale van Tihange. Het gaat niet akkoord dat de militairen die de kerncentrales bewaken, nu al vervangen worden door beveiligingsagenten van de politie.

De beveiliging van de kerncentrales komt vanaf vandaag in handen van de nieuwe Directie Beveiliging (DAB) van de federale politie. Maar het personeelsbestand ervan staat volgens de vakbond nog niet op punt - een kwart zou nog ontbreken - en ook aan de regelgeving is nog werk. "De nieuwe cel is een goede zaak, maar het personeel kan in deze omstandigheden niet aan de slag gaan", klinkt het. De vakbond vraagt dat de militairen ter plaatse zouden blijven tot alles in orde is.

De politievakbonden hebben een stakingsaanzegging ingediend in gemeenschappelijk front. Er zou volgende woensdag overleg zijn met minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • jan dessers

    Is niet de taak van defensie. Is wel een gevoelig punt en er is een dossier op prov mil comdo. Enkel bij dreiging en die is er nu niet.

  • steven abbeloos

    Hahaha nu zijn onze militairen plots wel goed genoeg ..... als het hun uitkomt.