Politie vindt vrouw (73) die al twee maanden dood ligt in flat en kat blijkt haar deels te hebben opgegeten

Google Maps
De politie heeft een lugubere ontdekking gedaan in een flat in de Waalse gemeente Marcinelle (Henegouwen). Agenten vonden er de resten van de 73-jarige bewoonster Jacqueline Vandendaele. En haar kat bleek intussen een deel van haar lichaam opgegeten te hebben.

De feiten dateren van 19 januari en werden nu bekendgemaakt in de krant La Province. De vrouw zou in een appartement gewoond hebben in de Rue Aurélien Thibaut in een deelgemeente van Charleroi. De autopsie op haar lichaam toonde aan dat ze al twee maanden overleden was, vermoedelijk ergens in november.


Het waren ongeruste buren die de hulpdiensten verwittigden. Die forceerden de deur en vonden het lichaam van de vrouw. Dat was aangevreten door de kat van de vrouw, die ook al maanden in de flat vastzat. Die had geen andere mogelijkheid gezien om te overleven dan aan haar baasje te beginnen.
25 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Seppe Versaevel

  rust zacht

 • pierre van damme

  dit moet verschrikkelijk zijn ,alleen te moeten sterven.de maatschappij is voledig op zichzelf gekeerd,arme mevrouw rust zacht in vrede.

 • Rosa Cockx

  Zal nog veel meer gebeuren ieder leeft in zijn eigen cocon. Vroeger kende iedereen in de straat elkaar. Nu weten ze u alleen nog wonen om tombola lotjes te verkopen.

 • Eddy DESMET

  De vereenzaming van oudere mensen neemt zienderogen toe … de onverschilligheid van buren en familieleden evenzeer. Het is ronduit erg bedroevend te moeten vaststellen dat mensen in dergelijke omstandigheden sterven in de grootste eenzaamheid, zonder dat ook maar iemand zich bekommert om het lot va een medemens. Is dit de samenleving waarvan we nog kunnen dromen ?

 • oswald billiet

  Dit is ook een van de vele tinten van grijs. Sociaal ben je als alleenstaande en alleenwonende zonder familie aan je lot overgelaten. Niemand die eens komt kijken of je er nog bent. Is het niet schrijnend dat niemand eens komt kijken of je er nog bent, of je ziek bent, hulp nodig hebt?