Politie vindt vermiste man (74) levend terug in parkgracht

Marc De Roeck
Een 74-jarige vermiste man is na een urenlange zoektocht levend teruggevonden in het Rivierenhof in Deurne. De man, die aan de ziekte van parkinson lijdt, was met zijn aangepaste driewieler vertrokken vanuit zijn woning in Deurne.  Rond half twee 's nachts sloeg de familie alarm omdat hij nog altijd niet thuis was. Hij had geen telefoon op zak.

De Antwerpse politie stuurde tal van ploegen uit voor nazicht. De omgeving van het Rivierenhof, waar de man vaak uitstapjes maakte, werd uitgekamd. Andere ploegen keken in de binnenstad rond. De man bleef onvindbaar. De zoektocht werd verdergezet richting Sportpaleis en de omgeving van het Bosuilstadion. Allemaal tevergeefs.

Tegen de ochtend werden extra hulpmiddelen ingezet. Een speurhond en ook de politiehelikopter werden erbijgehaald. Politiewoordvoerder Sven Lommaert: "Vanmorgen rond 8.30 uur is de man in een gracht teruggevonden vlakbij het Sterckxhof, een kasteeltje van het Rivierenhof. Hij was nog bij bewustzijn. De man is onmiddellijk voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht."