Politie vindt twee bazooka's en raket in appartement in Hasselt

Beeld ter illustratie
iStock Beeld ter illustratie
De lokale politie van de zone Limburg Regio Hoofdstad (LRH) heeft gisterochtend in een appartementsgebouw aan de Martelarenlaan in Hasselt twee bazooka's en een raket aangetroffen en in beslag genomen. Dat heeft de politie bekendgemaakt. De bewoner werd opgepakt voor verhoor.

De wapens werden ontdekt tijdens de uitvoering van werkzaamheden in het gebouw. Meteen werd de lokale politie verwittigd. Agenten namen de bazooka's en een raket in beslag nemen. De raket bleek ongeladen. De politie liet de ontmijningsdienst van het leger, DOVO, naar Hasselt afzakken om de wapens mee te nemen.
20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • frans Venloo

  Hoei dat is bijna zeker om spreeuwen te verjagen daar en dat is verboden . De brave burger heeft deze zeker niet .

 • Hendrik Goris

  Niet geladen, dus speelgoed voor "volwassenen"? Die hele wapenwet is een pestwet. Echte wapens bij misdadigers en terroristen onderscheppen gaat wel wat moeilijker.

 • Bob Boomer

  - 't Is ne keer iets anders dan postzegels en flippo's verzamelen. Smaken kunnen verschillen. Bij deze nogmaals bewezen.

 • Manten Kalle

  En iedereen maar zijn loodjesgeweer en jachtgeweer afgeven.

 • Jan Van Rompaey

  Het is maar wat speelgoed voor kleine kinderen?!