Politie vindt nog moeilijk korpschefs

Fernand Koekelberg
UNKNOWN Fernand Koekelberg

De politie heeft het steeds moeilijker om korpschefs te vinden. Dat zegt Fernand Koekelberg, de commissaris-generaal van de federale politie, dit weekend in een interview met De Tijd. "Aan capabele mensen geen gebrek, maar er zijn er steeds minder die zin hebben om verantwoordelijkheden op te nemen", waarschuwt Koekelberg.
 
Fernand Koekelberg blikt onder meer terug op zijn turbulente start als commissaris-generaal van de federale politie. Zo was er de controverse over de benoeming van zijn secretaresses, het conflict met de ex-woordvoerster van de federale politie en de beschuldiging van chantage tegenover voormalig minister van Binnenlandse Zaken Guido De Padt.
 
"Ik was daarover destijds compleet verrast. Ik begreep niet wat er gebeurd was. Ik begrijp het nog altijd niet goed. 'Waarom ik? ', dacht ik de hele tijd", vertelt Koekelberg. De commissaris-generaal vindt dat de maatschappij zich eens zou moeten bezinnen over de kwestie wie er in de toekomst nog leiding gaat willen geven, "als we op die manier met onze leidinggevenden blijven omgaan". (belga/ka)