Politie vervrouwelijkt steeds meer

UNKNOWN
Vrouwen vinden steeds meer hun weg naar de politie en bekleden ook steeds meer leidinggevende functies. Dat blijkt uit cijfers van minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom (Open Vld).

In april 2004 werkten in totaal 9.797 vrouwen bij de geïntegreerde politie. Vijf jaar later waren er dat al 13.219. Vrouwen zijn ook steeds meer terug te vinden in leidinggevende functies. Terwijl in 2004 nog respectievelijk 251 en 414 vrouwen lid waren van het operationeel officierskader en deel uitmaakten van het niveau A van het administratief en logistiek kader van de politie, waren er dat vorig jaar al 334 en 653.
 
"Steeds meer vrouwen kiezen voor een job bij de politiediensten. Ook in leidinggevende functies merken we een stijging in de aanwezigheid van vrouwelijke medewerkers. Waar bij het basiskader ongeveer 30% van de aspiranten vrouwelijk is, is dat bij het officierskader ongeveer 45%. Dit wijst toch op een duidelijke interesse van hoogopgeleide vrouwen voor een job bij de politie", stelt CD&V-Kamerlid Leen Dierick. (belga/dea)