Politie verspreidt robotfoto's van verkrachter Middelheim

Federale politie
Politie en parket in Antwerpen zijn nog steeds op zoek naar een man die de voorbije maanden een jonge vrouw zou hebben verkracht en meerdere vrouwen zou hebben aangerand in de omgeving van het Middelheimziekenhuis. De politie heeft vandaag twee robotfoto's publiek gemaakt, opgesteld op basis van beschrijvingen van verschillende slachtoffers. Tegelijkertijd roepen politie en parket mogelijke slachtoffers die zich nog niet meldden op met hen contact op te nemen.

De feiten die tot de robotfoto's leidden, dateren van respectievelijk 7 maart en 8 mei. De dader hanteert steeds min of meer dezelfde werkwijze: hij verstopt zich of verplaatst zich met de fiets en duikt plots op voor zijn toekomstig slachtoffer, dat hij aanspreekt met een smoesje. De man vraagt bijvoorbeeld de weg of hoe laat het is en probeert vervolgens zijn slachtoffer te overmeesteren.

De verdachte is volgens de getuigenissen een mollige man met een licht getinte huidskleur en een rond, vol gezicht met dikke wangen. Hij heeft kort en donker haar dat achteruitgekamd is. De man spreekt zijn slachtoffers aan in het Nederlands, zij het met een vreemd accent. Op basis van de getuigenissen gaan politie en parket vooralsnog uit van één en dezelfde dader voor de verschillende feiten, al kan niet volledig uitgesloten worden dat sommige feiten losstaan van elkaar.

Wie iemand meent te herkennen op een van de robotfoto's, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie op het gratis nummer 0800 30 300 of via opsporingen@politie.be. Ook slachtoffers die zich nog niet meldden, kunnen op die manier en discreet bij de politie terecht.