Politie verspreidt officieel opsporingsbevel na zuuraanval Delhaize

Na de zuuraanval bij een Antwerps Delhaize-filiaal gisteren, verspreidt de federale politie vandaag op vraag van het parket van Brussel een opsporingsbericht naar de dader. Eerder vandaag bevestigde de supermarktketen dat alle vestigingen vandaag open zijn, en dat overal bijkomende veiligheidsmaatregelen van kracht zijn.

"Op vrijdag 20 februari 2015 omstreeks 07.30 uur, vond een gewelddadige aanval plaats in het winkelcentrum aan het Zuid in Antwerpen. Een medewerker van Delhaize was aan het werk in de winkel. Toen zij zich op het trottoir voor de winkel begaf, werd zij aangesproken door een man die haar zuur in het gezicht heeft gegooid. De dader is weggelopen en heeft het zwaar verbrande slachtoffer aan haar lot overgelaten", aldus de politie.

Volgens de eerste elementen van het onderzoek, is de dader van deze agressie al gekend voor andere feiten. Hij werd in december gefilmd in een bankagentschap van ING te Linkebeek, maar ook in Brussel.

De dader is een blanke man van 40 tot 50 jaar oud. Hij heeft kort bruin haar en een beginnende voorhoofdskaalheid. Hij verplaatst zich met een voertuig en werd ook al gezien in Binche, La Louvière, Seneffe, Manage, Waterloo, Brussel, Ukkel en zeer recent nog in Ruisbroek.

Wie deze man herkent of weet waar hij verblijft, wordt met aandrang gevraagd om contact op te nemen met de politie. Tips zijn welkom via het gratis nummer 0800/30.300.

Extra beveiliging

In december ontvingen Delhaize en Belga mails waarin een man dreigde met een aanval met zuur op klanten van de supermarktketen. Het parket bevestigde vrijdag dat de auteur van de dreigmails de aanval heeft opgeëist. 

Ondertussen laat Delhaize weten dat alle vestigingen vandaag open zijn, en dat overal bijkomende veiligheidsmaatregelen van kracht zijn. Zo doet Delhaize beroep op een groot aantal externe bewakinsgagenten, dat in de loop van de dag nog zal toenemen en wordt er nauw samengewerkt met de lokale politie.

Het bedrijf activeert ook interne veiligheidsprocedures, waarover het geen verdere informatie kan geven. Delhaize blijft van dag tot dag de situatie evalueren, in functie van het verdere verloop van het onderzoek, luidt het.