Politie vat twee snelheidsduivels op E19 in Mechelen: “Man dacht dat hij ‘maar’ 185 km/u reed”

BELGA
In de nacht van zaterdag op zondag heeft een patrouille van de lokale politie op de E19 tweemaal een bestuurder onderschept die meer dan 210 kilometer per uur reed. Dat laat de politie Mechelen-Willebroek vandaag weten. Beide bestuurders moesten meteen hun rijbewijs inleveren voor vijftien dagen.

Bij het invoegen op de E19 richting Antwerpen in Mechelen-Zuid, werd de anonieme patrouille zaterdagnacht voorbijgereden door een personenwagen. Tijdens de achtervolging werden snelheden tot 223 km per uur gehaald. Uiteindelijk kon het voertuig ingehaald worden. "De 40-jarige chauffeur dacht dat hij 'maar' 185 km per uur reed", zegt de politie. De man raakte enkele maanden geleden ook al zijn rijbewijs voor 15 dagen kwijt door een snelheidsovertreding. 

Later op de nacht, op de E19 richting Brussel in Mechelen Noord, werd de patrouille opnieuw aan hoge snelheid ingehaald. Tijdens de achtervolging werd geruime tijd een snelheid van 215 km per uur gereden. In Zemst kon de politie de 20-jarige chauffeur stoppen. Ook bij hem gaf het parket opdracht het rijbewijs voor vijftien dagen in te trekken. 
31 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • birg prokali

  Ik rijd na 21 h regelmatig op de E19 . Daar kan de wegpolitie DAGELIJKS snelheids duivels betrappen ...zonder veel moeite ! Voor zware overtredingen .;rijbewijs een poosje afnemen.. en dan veroordelen voor minimum 5 jaar enkel nog auto besturen van maximum 1000 cc ...50 pk met snelheids begrenzing van 100 km/u

 • Alex Terieure

  Geert, alleen in belgië mag men niet harder, elders wel! En waarom zou dit niet kunnen s'nachts? En een potentiële moordenaar zijn de meeste die door zone 30 meer dan 40 rijden, alles is relatief.

 • Brianna Dams

  Iedereen een fiat panda. Afgelopen met dat gedoe. Ga racen in Zolder of Duitsland.

 • mike milan

  Bij nacht geen kat op de baan,wat is het probleem???In Duitsland kan dit wel,waarom bestaat EU?

 • rudolf jacobs

  Dat zijn al behoorlijke machientjes en snelheid haha had nog graag de merken naam en die van de chauffeurs geweten ,