Politie valt binnen bij leverancier cannabisolie, ouders van Sofie zijn radeloos

VTM Nieuws
De ouders van Sofie, een kindje met zware epilepsie uit Maasmechelen, zijn radeloos. De politie is binnengevallen bij hun leverancier van cannabisolie. Die maakte dat voor Sofie, maar de productie van de olie is illegaal in ons land. Volgens het gezin is dat het enige wat haar leven nog waardig kan maken.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Omdat de olie illegaal is in ons land, kopen de ouders het illegaal bij een vriend in Antwerpen. Hij verwerkt cannabispasta tot olie, voor in totaal zo'n 250 zieke mensen. Iemand diende een klacht in bij het Voedselagentschap, en vandaar ging de klacht naar het gerecht. Dat viel op zijn beurt binnen bij de man en nam alle olie in beslag. De ouders zijn radeloos. Want alleen cannabisolie kan hun dochter nog een waardig leven geven, zeggen ze. "Haar spraak is teruggekeerd en haar aanvallen waren totaal verdwenen dankzij het op maat gemaakte product van mijn vriend. Dat dreigt nu weer allemaal weg te vallen", zucht haar papa.

De ouders vragen dan ook aan minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) om cannabisolie te erkennen. Zodat ze het gewoon in de apotheek kunnen kopen. "De Wereldgezondheidsorganisatie heeft ook in een rapport gezegd dat CBD - het product dat Sofie neemt - perfect veilig is en niet toxisch is. Hier in België wordt het beschouwd als harddrug. Sorry, maar dit kan niet meer." Volgens minister De Block is het niet bewezen dat die olie helpt bij epilepsie. Daarom is ze ook niet van plan om het product te erkennen.
41 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Heimo Davidts

  Hou u bezig met echte criminelen.

 • Tim Claes

  Iemand noodzakelijke medicatie ontzeggen, is een schending van de mensenrechten en een misdaad tegen de menselijkheid. Wetgevers die deze misdaad wettelijke gemaakt hebben, en handhanvers die ze afdwingen, zijn criminelen die voor het Strafhof in Den haag moeten gebracht worden.

 • Bob Boogaerts

  niks van waar ben een wiet roker pur sang! niks psychose en iedereen die nog geen joint heeft gerookt zwijg en rook eens ene. anders ga u hard drugs halen in de apotheek in vorm van anti depresiva of pijnstiller. dat vele malen beter volgens meeste idioten. en Maggie Dick stuur haar naar Japan. daar jagen ze nog op walvissen

 • Joris Janssens

  Zelf maken. Niet moeilijk en je hebt controle op de kwaliteit.

 • mich lee

  Dat canabis als medicatie gelegaliseerd moet worden, daar ben ik met akkoord. Je tandarts gebruikt toch ook 100% zuivere cocaïne om je tandwortel te doden. Maar het gewoon legaliseren is niet ok. In Nederland zijn er veel meer hard drugs gebruikers sinds de legalisering/gedoging van canabis. Canabis zelf is trouwens ook verslavend en kan leiden tot psychoses.