Politie treedt massaal op in Bloso-domein Hofstade na incidenten

Bloso-domein Hofstade.
UNKNOWN Bloso-domein Hofstade.

Naar aanleiding van incidenten op bussen van De Lijn in de omgeving van het Bloso-domein in Hofstade (Zemst) heeft de lokale politie vandaag een 20-tal extra agenten ingezet op het domein en voor de begeleiding van de bussen tussen Hofstade en Vilvoorde. Incidenten bleven vandaag uit. De politie pakte een geseinde man op en haalde reizigers zonder vervoersbewijs uit de bussen.

Geen bussen meer
Door deze incidenten weigerden de chauffeurs van Dedecker-Vanriet, die de lijnen 280 en 683 heeft verpacht, sinds donderdagmiddag nog langer langs het Bloso-domein in Hofstade te rijden. Dat domein omvat een meer en een strand waar kan gezwommen worden. De Lijn zette donderdagnamiddag nog eigen bussen en chauffeurs in, maar liet Dedecker-Vanriet met de bussen gisteren via een andere weg rijden, zodat deze chauffeurs het domein niet meer aandeden.

Extra agenten
Voor dit weekend en de komende weken wordt er extra politiepersoneel ingezet, onder meer om de bussen tussen Hofstade en Vilvoorde te escorteren met combi's en agenten per moto. Zemst verwacht maandag van De Lijn meer structurele oplossingen. Ook met Bloso wordt gezocht naar structurele oplossingen, zoals de toegang tot het domein betalend maken. (belga/ep)