Politie start grootschalige zoekactie op strand en op zee, maar vermiste zit gewoon in strandhuisje

Het strand van Nieuwpoort
Steven Richardson Het strand van Nieuwpoort
Op het strand en voor de kust van Nieuwpoort was er deze morgen een grote zoekactie naar een vermist persoon aan de gang. Aan de waterlijn, ter hoogte van het Leopoldplein, vond een wandelaar rond 7 uur namelijk een korte broek, enkele andere kledingstukken en een portefeuille met identiteitskaart. De wandelaar sloeg alarm. 

Politie en brandweer zochten op het strand en aan land, terwijl drie reddingsboten de kustlijn afvoeren op zoek naar de vermiste. Ook de reddingshelikopter van de luchtmachtbasis in Koksijde zocht mee. 

Maar rond 8.30 uur werd de zoektocht gestaakt want de politie had de vermiste gezond en wel teruggevonden. Hij bevond zich gewoon in een vakantiehuisje op een vakantiepark in de Kinderlaan in Nieuwpoort. Hij was naar het strand gegaan voor een nachtelijke duik, maar vond zijn kledij niet terug na de zwempartij en liet ze bijgevolg achter. De hulpdiensten namen het zekere voor het onzekere.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • LUC BOYDENS

  Tijd om een gas-boete in te voeren voor nachtelijke zwemmers ! Reken eens uit wat een interventie met een heli en 3 reddingsboten kost ! Roes uitslapen zonder zorgen mijn gedacht..

 • Nawara nawashi

  Stop toch eens met naar mensen te zoeken. Ik ben ook eens weegeweest van mijn vrouw. Iedereen was me aan het zoeken terwijl ik eindelijk eens twee dagen mijn goesting wou doen. Is dat nog toegelaten ja....met dank.

 • Philomena Vanderweyen

  Gelukkig was die man ongedeerd,kan gebeuren,zeker bij deze temperaturen;

 • didier de coster

  diene pipo kan toch als het vroeg klaar wordt zijn kleren en paspoort gaan zoeken , wa ne pipo , mogen hem een boete geven of een maand strand laten kuisen , vergeet niet dat wij dat allemaal betalen