Politie speurt naar man die tas liet ontploffen in Brussel

fedpol
De Brusselse politie en het Brusselse parket zijn op zoek naar een man die dinsdagavond een tas liet ontploffen in het Belga-café op het Flageyplein. Het ging om een kleine knal die geen schade veroorzaakte en onmiddellijk na de knal kwam de man zijn tas weer halen. Wie de man is en wat zijn bedoelingen waren, is nog onduidelijk.

Het incident vond dinsdagavond tussen 20.29 en 20.36 uur plaats. De man wandelde het café binnen en ging onmiddellijk weer naar buiten maar liet een rugzak achter. Korte tijd later volgde een kleine ontploffing, die geen schade veroorzaakte. De onbekende man kwam meteen na de knal weer binnen en verdween met de rugzak.

Volgens de politie ging het om een man van Zuiders type die vermoedelijk ongeveer 30 jaar oud is. Hij was groot van gestalte, ongeveer 1,90 meter en had een normale lichaamsbouw. De man was slecht geschoren, droeg vermoedelijk een lichtkleurige valse baard en had een zwarte broek, een zwarte mantel, een pet en een paar zwarte handschoenen aan. Hij had ook een donkere stoffen zak bij zich.

Wie meer inlichtingen heeft over de man of hem op die bewuste 9 december gezien heeft, kan contact opnemen met de politie op het gratis nummer 0800 30 300 of via opsporingen@politie.be.