Politie schiet minder maar is vaker doelwit van geweld

photo_news
De Belgische politie heeft vorig jaar 126 keer geschoten. Dat is 21 keer minder dan de 147 keer dat ze vuurden in 2016. Dat blijkt uit een antwoord van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) op een parlementaire vraag van Jean-Jacques Flahaux (MR), volgens de Sudpresse-kranten.

Bij de federale politie is het aantal geloste schoten wel lichtjes gestegen, van 21 in 2016 naar 37 in 2017.


Politieagenten waren vorig jaar wel vaker het doelwit van opzettelijke slagen en verwondingen. In 2016 werden er 789 gevallen geregistreerd, terwijl dat er vorig jaar 849 waren.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Richard Roose

  Alle lof voor onze politie die de misdaad met wollen handschoenen moet aanpakken… Laat ze eens wat strenger optreden dan zouden misdadigers misschien eens wat meer nadenken voor ze wat mispeuteren !

 • guy perain

  Logisch...als ze meer zouden schieten zouden ze minder vaak doelwit van geweld zijn!! Meer respect moet je afdwingen maar als je een schot lost en daarbij 15 bladzijden uitleg moet geven van het ''waarom'' je geschoten hebt, is de goesting vlug over!!

 • Hubert Van Herck

  Bij de minste weerstand, de matrak mogen gebruiken. Simpel en doeltreffend. De rijkswacht had vroeger wél respect van de burger.

 • Peet V gilst

  als ik zie hoe de politie soms bekogeld wordt vraag ik me af waarom ze NIET schieten?...dat moet en kan niet anders dat ze bang zijn voor de gevolgen...en dan bedoel ik dat zij als verdachte vervolgd zullen worden. Er is dus geen steun. Ik weet zeker dat n agent niet voor zn lol zal schieten...maar soms moet het en dan zullen deze voor 100% gesteund moeten worden.