Politie schiet Marokkaan dood in Schaarbeek

UNKNOWN

Een politieagent van de zone Brussel Noord heeft vanochtend rond 7.30 uur een man neergeschoten in Schaarbeek op de Haachtsesteenweg. De man overleed ter plekke aan zijn verwondingen. Het slachtoffer had de twee politieagenten bedreigd met een mes en een politieagent verwond aan de arm. Het parket is een onderzoek gestart.

Volgens het parket waren de twee politieagenten op patrouille toen het slachtoffer de agenten om hulp riep. De man zou zich vreemd gedragen hebben.

Agent met mes verwond
Toen de agenten het slachtoffer benaderden werden deze door hem bedreigd. De agenten probeerden de man te kalmeren maar zijn daar niet in geslaagd. De man haalde vervolgens een mes boven en verwondde een van de agenten aan de arm. Daarna bedreigde hij de tweede politieagent. Deze haalde hierop zijn vuurwapen boven en schoot tweemaal op het slachtoffer. Een kogel kwam in de borst terecht, een andere in de arm. De man overleed ter plekke.

Werkonbekwaam
Het slachtoffer, geboren in 1968, woonde in de wijk en was een gemeentearbeider in Schaarbeek. Op het moment van de feiten was hij onderweg naar zijn werk.

Beide politieagenten werden verhoord maar er werden geen maatregelen genomen. Ze worden bijgestaan door slachtofferhulp. De verwonde agent is voor anderhalve maand werkonbewaam. (belga/odbs)

UNKNOWN