Politie rukt uit voor stomdronken collega's in kroeg

Klanten van The Black Horse in Schaarbeek verwittigden de politie toen ze zagen dat de agenten stomdronken werden.
Google Maps Klanten van The Black Horse in Schaarbeek verwittigden de politie toen ze zagen dat de agenten stomdronken werden.

Tijdens de grote nationale alcoholcontrole zaterdagavond vonden drie Brusselse agenten er niets beter op dan zelf op zwier te gaan in een kroeg, gewapend en in uniform. Hun dienstwagen parkeerden ze niet ver van het café. Klanten van The Black Horse in Schaarbeek verwittigden de politie toen ze zagen dat de agenten stomdronken werden.

Drie collega's van de zone Noord moesten uitrukken om hen op te pikken. Tijdens de interventie probeerde één van de dronken agenten nog te vluchten, zonder succes. Na enkele testen afgelegd te hebben in het ziekenhuis, werden Dimitri V. (50), Christian H. (55) en Simon P. (55) overgebracht naar het commissariaat. De politie van de zone Noord bevestigt het verhaal. "Wij bevestigen dat drie leden van ons korps opgepakt werden", zegt commissaris Christian De Coninck. "Op dit moment beschikken we nog niet over alle gegevens maar een onderzoek werd geopend en we zullen alles in het werk stellen om alle mogelijke licht op deze zaak te werpen. Als deze feiten kloppen, zullen de nodige maatregelen genomen worden. Wij zullen immers nooit ongepast gedrag tolereren binnen ons politiekorps en nog minder als de uitoefening van onze taken daardoor in gedrang gebracht wordt."