Politie roept slachtoffers van Gentse voyeur op zich te melden

Mike D.B., de Gentse voyeur, filmt zijn eerste slachtoffer liefst 19 minuten lang. In zijn montage verwerkt hij denigrerende opmerkingen en meldt hij dat hij zichzelf bevredigt tijdens het filmen.
RV Mike D.B., de Gentse voyeur, filmt zijn eerste slachtoffer liefst 19 minuten lang. In zijn montage verwerkt hij denigrerende opmerkingen en meldt hij dat hij zichzelf bevredigt tijdens het filmen.
De 41-jarige Mike D.B., een IT'er uit Zwijnaarde, werd maandagmiddag gearresteerd bij drie huiszoekingen nadat de politie verschillende klachten had gekregen over voyeuristische beelden van vrouwen. De voyeur sloeg zowel toe in de Gentse sporthal als op diverse andere plekken. Mogelijke slachtoffers kunnen in het kader van het onderzoek hun gegevens aan de lokale recherche van Gent bezorgen.

Mike D.B. verscheen gisteren voor de onderzoeksrechter, die hem liet aanhouden. Hij bekende dat hij perverse beelden maakte en dat hij actief was op een voyeuristisch forum. Niet alleen in het sportcomplex van HoGent, maar ook in een buurtwinkel, een zwembad en zelfs op zijn eigen werkplaats bij baggeraar Jan De Nul maakte hij filmpjes. Op de beelden op het voyeuristisch forum zouden in totaal 17 slachtoffers te zien zijn. 

Momenteel worden de video's nog verder onderzocht. De Gentse politie vraagt aan personen die vermoeden dat zij het slachtoffer zijn zich te melden bij de rechercheurs van de lokale recherche. Zij kunnen hun gegevens, waaronder naam, geboortedatum, adres, telefoonnummer, een foto van het aangezicht en de plaats en het tijdstip waarop ze denken slachtoffer te zijn geweest, doormailen naar zeden@politie.gent.be met als onderwerp "mogelijk slachtoffer voyeur HoGent". De speurders zullen de foto's vergelijken met de opnames van de verdachte, om zo het totaal aantal slachtoffers in beeld te brengen.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • rudolf jacobs

  de gentse politie macht en hun bazen gaan vergelijken van wie nu wel of niet gefilmt was,dus allemaal naakt in een line up,ben eens benieuwd

 • Jean Paul Peelos

  Er zelf achter zoeken, dat doet de politie niet meer. Vroeger werd dat speuren genoemd. Te vermoeiend.

 • Marc Haaren

  Hoe kunt ge nu weten dat ze je heimelijk gefilmd hebben, hallo?

 • Gillis Van Laethem

  Om alles terug uit te leggen voor Politie , wat veranderd dit voor slachtoffers !

 • Marc Geerts

  Heb de oproep op tv ook gezien, was dat geen begrafenis ondernemer die deze oproep deed ? Man man man toch..effen serieus blijven hé.