Ga naar de mobiele website
^ Top

Politie rijdt lek op kraaienpoten van ramkrakers

Het parket van Antwerpen heeft meer details vrijgegeven over de spectaculaire ramkraak op de juwelierszaak Versato-Exclusive in het Wijnegem Shopping Center. De daders reden om 3.40 uur met een rode of oranje pick-up eerst door de toegangsdeur van ingang 6 en vervolgens door de hal van het winkelcentrum tot tegen de zaak in kwestie. Daar reden ze tot driemaal toe op in, waardoor zowel het veiligheidsscherm als de etalage werden beschadigd of verbrijzeld. Bij hun vlucht strooiden ze kraaienpoten, waar achteraf vier politievoertuigen op lek reden.

Uit de eerste vaststellingen blijkt volgens het parket dat er sprake is van vier of vijf gemaskerde daders. Ze slaagden erin een buit te bemachtigen voor ze al snel weer op de vlucht sloegen, maar over de omvang daarvan is nog niets geweten. De inbrekers reden met hun voertuig via dezelfde weg weer naar buiten en verdwenen in de richting van Deurne.
    
Het parket bevestigt voorts dat de daders op vier verschillende plaatsen langs hun vluchtroute kraaienpoten strooiden, in totaal zowat driehonderd. Vier interventievoertuigen van de politie reden daar even na de feiten op lek. Voorlopig zijn de ramkrakers spoorloos, de federale politie is een onderzoek gestart.

Het Wijnegem Shopping Center opende vanochtend gewoon weer de deuren. Enkel de juwelier zelf blijft voorlopig nog gesloten. Volgens Jeroen Hafkamp, CEO van uitbater Shoppingcenter Management Services (SCMS), beschikt het Wijnegem Shopping Center over heel wat beveiliging tegen inbraken, maar geen paaltjes voor de ingangen zoals bij juweliers in winkelstraten wel vaak het geval is. De daders zouden goed voorbereid te werk zijn gegaan.

"De winkel in kwestie ligt in een rechte lijn van waar ze zijn binnengereden. Even later al reden ze met dezelfde wagen alweer weg", zegt Hafkamp. De gevolgen voor het winkelcentrum zijn echter al bij al beperkt gebleven. "Na de vaststellingen door de politie hebben we de schade aan de rest van het Shopping Center al voor openingstijd kunnen opruimen, zodat alle overige winkels gewoon konden openen." Wanneer de getroffen juwelierszaak weer de deuren opent, is nog niet duidelijk.

photo_news


Heb je even?

Sluiten

Wij zijn erg benieuwd naar je eerste indruk van de nieuwe HLN website. Heb je een minuutje tijd om enkele vragen te beantwoorden?

Meld een bug