Politie organiseert woensdag nieuwe flitsmarathon

Vertommen
Let woensdag extra op uw snelheid, want de politie organiseert opnieuw een flitsmarathon. 24 uur lang zullen er in het hele land snelheidscontroles worden gehouden.

De 'Speedmarathon' is een organisatie van de federale wegpolitie en 151 lokale politiezones. Hij loopt van woensdag 11 oktober om 6 uur 's ochtends tot donderdagochtend 12 oktober 6 uur.

Tijdens een vorige editie van de flitsmarathon in april, werden ondanks de aankondigingen toch nog flink wat bestuurders betrapt op te snel rijden. Er werden toen 1.359.856 voertuigen gecontroleerd en daarvan reed 2,46 procent te snel. 78 rijbewijzen werden toen ingetrokken.
67 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jordain notte

  Moet leuke job zijn als flik. Camera opstellen, knurreke doen, verhuizen. Camera weer opstellen, knurreke doen. Die zullen niet afgepeigerd thuiskomen.

 • joannes Roderigas

  de regering heeft geld nodig, want beveiliging niveau 3 is er te veel aan, dus flitsen maar is de enige prioriteit van de politie.

 • Lesley Knops

  Soms heeft een accident niet altijd met snelheid te maken. Er rijden gewoon te veel idioten rond Oppe baan!

 • Gerard Braeckmans

  Goed zo! En verdubbel de boetes. De mensen willen toch niet luisteren.

 • Ahmed Zoupha

  Als veiligheid voorop staat, waarom is een Zone 30 dan het kleinste en onopvallendste bord dat bestaat? En ze kiezen bijna altijd voor het kleinste formaat van de twee. Gewoon om de pakkans te vergroten. Geld is het enige dat telt.