Politie op zoek naar jongeren die dakloze doodsloegen

Federale Politie
Het Brusselse gerecht is op zoek naar drie jongeren die op 6 december op de Brusselse Anspachlaan een dakloze in elkaar sloegen. De 32-jarige man overleed enkele dagen later in het ziekenhuis. Het Brusselse parket heeft nu een opsporingsbericht over de feiten verspreid.

De eerste dader van de dodelijke slagen is een man van rond de 20 jaar oud. Hij is van het Europese type, sportief gebouwd en heeft korte Venetiaans blonde haren. De tweede dader is ook atletisch gebouwd en ongeveer even oud maar eerder van het zuiderse type. Hij heeft korte donkere haren en hij droeg een opvallende roze dodounevest. De derde dader is dan weer eerder rond de dertig. Hij is normaal gebouwd en lijkt ook een zuiders type. Hij heeft kort donker haar dat naar achter is gekamd.

De drie kregen het zaterdagochtend 6 december omstreeks 05.20 uur aan de stok met het slachtoffer, ter hoogte van het Star Casino op de Anspachlaan. De Afrikaanse man sprak er voorbijgangers aan en vroeg een sigaret of klein geld. Om een nog onduidelijke reden escaleerde de ruzie, waarna de bedelaar rake klappen moest incasseren. De drie daders gingen ervandoor terwijl het zwaargewonde slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis. Daar overleed de man enkele dagen later.

Wie de mannen uit het opsporingsbericht (her)kent of weet waar ze zijn, kan contact opnemen met de politie via het gratis nummer 0800/30300 of via opsporingen@politie.be. Ook wie getuige was van de vechtpartij, kan zich melden. Discretie wordt verzekerd.